Nu får du temamenyer till storfilmer hos Biograf Rigoletto!

filmstaden meny mat

Galabiografen Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm serverar sedan hösten 2021 mat och dryck till samtliga sina filmvisningar. Nu skapas temamenyer till de största filmerna under året i samarbete med Bistro Rigoletto. Först ut är Top Gun: Maverick som fått en amerikanskinspirerad meny. 

Rigoletto på Kungsgatan har sedan öppningen 1939 varit Sveriges främsta biograf för galapremiärer av storfilmer. Under den senaste renoveringen förra året fick alla salonger bord och utrymmen som möjliggör servering på samtliga sittplatser. Nu tematiseras även menyerna till de största filmerna där hyllade Top Gun: Maverick är först ut. 

– Rigoletto är en alldeles speciell biograf med en lång historia som ligger oss extra varmt om hjärtat. Därför är vi särskilt glada att nu få ge våra besökare en ännu större upplevelse genom kombinationen av storfilmer och matchande mat. Att film är bäst på bio har aldrig varit mer sant, säger Carolin Högmyr som är marknadschef för Filmstaden.

Amerikansk meny till Top Gun: Maverick

Till Top Gun: Maverick serveras nu på Rigoletto en megaburgare, peperonipizza samt buffalo wings. På dryckesmenyn finns bland annat drinkarna Goose, Iceman och Viper.

Beställningar av mat och dryck kan göras under hela visningen genom appen Passbuy. För köket står intilliggande Bistro Rigoletto som drivs av Familjen Ahlbom sedan tio år tillbaka. Under året kommer även fler storfilmer att få sina egna menyer tillsammans med öl, vin och drinkar.

Rigolettos huvudsalong består både av en parkettdel samt en VIP-balkong med egen bar och lounge. Hela biografen har 18-årsgräns.

Anrik biosalong sedan 1930-talet

Rigoletto öppnade igen den 30 september 2021, vilket var samma dag som den senaste Bond-filmen No Time To Die hade biopremiär. Den hamnade på en imponerande plats sex av de filmer som sålt mest biljetter under sin första dag någonsin under premiärdagen.

Rigoletto har sedan 30-talet en självklar plats i Stockholms nöjesutbud och otaliga storfilmer har premiärvisats här. Därför kändes det naturligt för Filmstaden att välja just Rigoletto när man ville utveckla ett helhetskoncept som innebär att publiken erbjuds möjligheten att kombinera filmvisningen med ett större utbud av både mat och dryck som också kan tas med in i salongerna. 

biograf Rigoletto på 1950-talet
Foajén på biografen Rigoletto inför premiären av Chaplins film Rampljus (Limelight) år 1952.

För att göra detta möjligt har alla salonger försetts med bord och den nya salongslayouten innebär också mer utrymme för varje gäst. Dessutom har den främre foajén utrustats med en helt ny bar. Ansvariga för mat och dryck är restauratören Familjen Ahlbom som sedan 2012 har drivit Bistro Rigoletto som ligger i anslutning till biografen samt den bar som finns på plan två.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *