The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

balvenie doublewood skidor

Nu har ett något annorlunda samarbete nått marknaden. Det är den skotska whiskyproducenten The Balvenie som valt att samarbeta med Åre Skidfabrik för att ta fram exklusiva handgjorda skidor – The Balvenie DoubleWood Skis.

Hantverket har alltid spelat en central roll vid tillverkningen av den berömda whiskyn från Dufftown, Banffshire, Skottland. Balvenie är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare på plats i tillverkningen. Med hantverket som utgångspunkt lanserar The Balvenie nu 25 par skidor tillverkade för hand av Åre Skidfabrik. I skidorna återfinns såväl material som mönster och kopparemblem med tydliga kopplingar till den skotska whiskyn.

The Balvenie DoubleWood Skis

handgjorda skidor Åre skidfabrik balvenie

Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i en begränsad upplaga om 25 par. De exklusiva skidorna har ett distinkt bränt mönster som hämtar inspiration från insidan av en whiskytunna. Skidorna levereras med specialtillverkade skidremmar i läder och en whiskyinfuserad olja att underhålla skidans träinläggningar med.

The Balvenie DoubleWood Skis är en hyllning till hantverket och den ultimata produkten för alla som älskar The Balvenie. Skidorna är något alldeles extra och har fått kanter av amerikansk ek, samma träslag som återfinns i whiskytunnorna på destilleriet. En detalj som verkligen kräver sitt hantverk men också bidrar med extra skönhet, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.

balvenie åre skidfabrik handgjorda skidor

The Balvenie DoubleWood Skis är en all mountain-skida som fungerar bra i benhårda pister som vindpackad offpist och under tungåkta vårdagar. De limiterade skidorna har en träkärna av bok och poppel, dubbla titanlager och en grafitbas. Sidkanterna, som vanligen är gjorda av plast, är utbytta till amerikansk ek. Ovanpå skidan sitter Balvenies emblem i koppar. Skidorna är 179 centimeter långa och levereras med bindningar, skidremmar i läder samt en whiskyinfuserad olja att underhålla sidkanterna med.

Samarbetet med The Balvenie har varit roligt men också utmanande. Vi är Skandinaviens enda alpina skidfabrik och precis som hos The Balvenie kommer hantverket först i allt vi gör. Vi fick fria tyglar att utveckla skidan och utmanade oss själva med att byta ut sidkanterna till amerikansk ek. Det var en enorm utmaning att få till det men vi lyckades och slutresultatet blev riktigt fint, säger Stefan Cederberg, grundare och delägare i Åre Skidfabrik.

handgjorda skidor The Balvenie Åre Skidfabrik

De limiterade skidorna The Balvenie DoubleWood Skis kostar 12 000 SEK och finns tillgängliga i en begränsad upplaga på 25 par från och med den 14 december klockan 12.00 via thebalvenieskis.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *