Nu lanseras en ny premium-maltwhisky – The Balvenie Twenty-Five

the balvenie 25 yo

Nu har den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserat sin nya premium-maltwhisky, The Balvenie Twenty-Five. Detta är den första av tre produkter i den prestigefulla serien Rare Marriages.

I serien möter vi några av Balvenies äldsta och mest exklusiva fat som bjuder på klassiska och eftertraktade Balvenie-smaker där vanilj, syltad ingefära och flytande ljunghonung blommar ut i doft och smak.

Först ut i en unik kollektionen Rare Marriages

balvenie 25 yo ny whisky 2022

The Balvenie Twenty-Five är en 25-årig maltwhisky som är först ut i en unik kollektion om tre, där var och en har fått sitt eget uttryck och extraordinära lager av djup och komplexitet. Den avnjuts gärna vid högtidsstunder och bjuder på ett elegant fruktigt uttryck som sedan mynnar ut i en långvarig sötma.

Serien, som kallas Rare Marriages, arbetar med destilleriets allra äldsta ekfat. Här har man låtit whiskyn få sin unika karaktär genom amerikanska bourbonfat och europeiska sherryfat som fått gifta sig i en så kallad ”marrying tun” under ett antal månader. Resultatet har blivit en smakfull helhet, en whisky i yttersta världsklass med en elegans, mogenhet och karaktär som numera mycket sällan buteljeras i Skottland.

The Balvenie Twenty-Five är en hyllning till hantverket, där destilleriets maltmästare David C. Stewart MBA skapar exceptionella smaker med stor hängivenhet. Genom att gifta samman sällsynta fat blir denna 25-åriga whisky hero-produkten i serien som handlar om just unika giftermål, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.

Balvenie är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare på plats i tillverkningen. Läs mer om The Balvenie Twenty-Five och serien Rare Marriages här.

Smak- och doftnoter

The Balvenie Twenty-Five finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment, i en begränsad upplaga på totalt 24 flaskor till ett pris på 5 699 kronor. Smaknoterna består av djärva vaniljsmaker med lager av rostade marshmallows, färsk frukt och äppelkaka med kanel.

Bland doftnoterna märks söstfrukter, honung, kristalliserad ingefära och rårörsocker. Det finns också en underliggande rik ton av ek skapar komplexitet och struktur.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *