The bucket list: Tre lyxiga resorts på Maldiverna

När Sverige försvinner in i ännu en ”halvsommar” med 20-gradig luft och 20-gradigt vatten är det många som drömmer sig bort till varmare platser. Men medan Sverige fryser kokar stora delar av Medelhavet. Var ska man egentligen ta vägen?

Misströsta inte! Även om sommaren är kort, finns det faktiskt en hel del paradis att besöka även på vinterhalvåret.

Maldiverna, ett exotiskt paradis i Indiska oceanen, lockar resenärer från hela världen med sina oändliga vita sandstränder, turkosa vatten och fantastiska korallrev. Det är en destination som erbjuder lyx och avkoppling i överflöd. Här är tre av de mest spektakulära lyxresorterna på Maldiverna att drömma om, placera på din ”bucket list” och förhoppningsvis besöka en vacker dag:

1. Gili Lankanfushi Maldives

Gili Lankanfushi är ett prisbelönt lyxresort som erbjuder en unik upplevelse av Maldiverna. Resorten är byggd på träpålar över vattnet och erbjuder gästerna 45 exklusiva övervattensvillor med privat terrass och direkt tillgång till det turkosa vattnet. För den som söker den ultimata kicken så finns här Private Reserve, världens största övervattensvilla med utomhusbio och en egen vattenrutschkana!

Det inofficiella mottot är ”No news, no shoes”, vilket säger något om lugnet som råder på resorten. Varje villa har sin egen personliga ”Mr. eller Mrs. Friday” som är tillgänglig dygnet runt för att ta hand om alla gästernas önskemål. Resorten erbjuder också utsökt mat från sina restauranger och en underbar spa-upplevelse.

2. Soneva Jani

Soneva Jani är en annan extraordinär lyxdestination på Maldiverna. Resorten är känd för sina övervattensvillor med glasgolv, vilket ger en unik möjlighet att se det marina livet direkt från din lyxsvit. Dessutom har man ett eget teleskop, och erbjuder gäster möjligheten att äta middag och samtidigt njuta av stjärnskådning.

Soneva Jani värnar om miljön och erbjuder gästerna en hållbar upplevelse med fokus på ekologi och naturlig skönhet. Här kan du njuta av himmelska stjärnklara nätter och oförglömliga solnedgångar.

3. One&Only Reethi Rah

One&Only Reethi Rah är synonymt med lyx och elegans. Bland hotellets gäster finns namn som Madonna, Tom Cruise och David Beckham. Denna exklusiva resort är en av Maldivernas största och erbjuder privata stränder, enastående service och en uppsjö av aktiviteter för att underhålla sina gäster. Tack vare att den är placerad på en stor ö med 12 olika stränder kan varje villa få sin egen privata sandstrand.

Oavsett om du vill snorkla i de kristallklara vattnen, unna dig spa-behandlingar i världsklass eller bara koppla av i din lyxiga villa, kommer One&Only Reethi Rah att överträffa dina förväntningar.

När ska man besöka Maldiverna?

Maldiverna är en fantastisk destination året runt, men det finns vissa perioder som kan vara mer lämpliga beroende på dina preferenser. Den torra perioden mellan november och april anses vara den bästa tiden att besöka Maldiverna. Under dessa månader är vädret på Maldiverna relativt torrt, med mindre regn och lägre luftfuktighet. Havet är lugnt, vilket gör det till en perfekt tid för vattensporter, dykning och snorkling. Det är också under dessa månader som du kan förvänta dig det mest soliga och behagliga vädret, vilket ger en idealisk miljö för avkoppling och solbad.

Å andra sidan, om du vill uppleva Maldivernas lägre priser och undvika de stora folkmassorna, kan du överväga att besöka under lågsäsongen, mellan maj och oktober. Under dessa månader är det regnigare och det kan förekomma kortvariga skyfall, men det är sällan som det regnar hela dagen. Vissa resenärer föredrar att besöka under denna period för att få en mer privat och avskild upplevelse.

Oavsett när du väljer att besöka Maldiverna, kommer du garanterat att uppleva en oförglömlig och lyxig semester som kommer att skapa minnen för livet. Så packa dina bästa badkläder och ge dig av till detta tropiska paradis för den ultimata avkopplingen och njutningen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *