The Glenrothes finns nu på Systembolaget

the glenrothes nyhet

I början av september gjorde The Glenrothes entré i Systembolagets fasta sortiment med sin The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky ur Soleo-kollektionen.

The Glenrothes ett av de få destillerierna i Skottland som har sin egen naturliga vattenkälla för produktion, bearbetning och spritreducering på gården. Bäcken, ”Burn of Rothes”, delar gården i två delar där man på den ena sidan finner produktionen och på den andra sidan lagerhållningen, där vätskan spills över på fat var den sedan långsamt tillåts mogna till perfekt årgång. Destilleriet ligger i staden Rothes, Speyside och har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1879.

The Glenrothes 12 yo Speyside single malt scotch whisky är en whisky tillverkad utan brådska och med omsorg. En nonsensbefriad, förfinad single malt tillverkad med integritet och äkthet.

Liksom alla produkter och årgångar från destilleriet skapas The Glenrothes 12 yo Speyside single malt whisky kring fyra viktiga hörnstenar:

  • Vatten
  • Långsam destillering
  • Sherryfat: Vilket är essensen i The Glenrothes
  • Naturlig färg

Det som definierar The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky är just de sherrykryddade ekfaten. Drygt 90% av faten vid deras Speyside-destilleri har tidigare innehållit sherry. The Glenrothes investerar därför mycket tid i att hålla varje fat under varsam uppsikt under mognadsprocessen för att se hur vätskan utvecklas. Alla fat kontrolleras individuellt för hand och godkänns av våra whiskyexperter på plats. 

The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky är en produkt från Soleo-kollektionen som hyllar ursprunget av whiskyframställning. Soleo är den traditionella soltorkningsprocessen som skapar grunden för den finaste sherryn. 

Soleo Collection är en produkt med en tydlig historia och som rör sig mot mer modernt och urbant budskap.

Denna kollektion introducerar en mångdimensionell smakupplevelse där The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky har fått mogna endast på sherrykryddat ekfat och buteljeras sedan i sin naturliga färg som ger en karaktär av vanilj, melon och kanel.

The Glenrothes Single Malt Scotch Whisky 12yo har artikelnummer 4673 på Systembolaget.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *