TheFork lanserar initiativet ”Back to the Restaurants”

back to the restaurants hösten 2020

Genom att inspirera fler människor att börja besöka restauranger igen vill TheFork stödja restaurangbranschen och dess ekonomiska återhämtning. Fram till den 17 november kommer kampanjen att erbjuda restauranggäster 50% rabatt på matnotan på över 250 deltagande restauranger runt om i landet.

Syftet är att hjälpa restaurangerna att locka nya matgäster för att kunna återhämta sig ekonomiskt från den kris som drabbat hela branschen pga Corona-virusets framfart. Se och boka restauranger som deltar i kampanjen här: https://www.thefork.se/

back to restaurants I stockholm hösten 2020

Höstens stora gastronomiska händelse

“Back to the Restaurants” är höstens största gastronomiska händelse. Initiativet som tagits fram av TheFork och pågår fram till den 17 november i samtliga 22 länder där TheFork är verksamma.

back to the restaurants Stockholm hösten 2020

Fler än 10 000 restauranger kommer att erbjuda sina gäster 50% rabatt på matnotan genom sitt deltagande. Bara i Sverige kommer fler än 250 restauranger att delta, och målet med kampanjen är att stödja och lyfta fram svenska restauranger, samtidigt som restaurangbesökare får möjlighet att njuta av härliga middagar till ett väldigt förmånligt pris.

back to the restaurants stockholm September November 2020

En kampanj som inspirerar människor till att äta ute – på ett tryggt sätt

En förutsättning för att kunna locka människor tillbaka till restaurangerna att det ska kännas tryggt och vara säkert ur smittspridningssynpunkt.

tryggt restaurangbesök stockholm hösten 2020

Det är något som TheFork tar på största allvar. Alla deltagande restauranger uppmanas av TheFork att se till att de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

På TheForks hemsida kan restaurangerna dessutom lägga upp detaljerad information om vilka säkerhetsåtgärder restaurangen har på plats.

En möjlighet för restauranger att snabba på sin ekonomiska återhämtning

TheForks fokus har alltid varit att hjälpa restaurangpartners att öka sina bokningar, intäkter och att maximera sin verksamhet. De senaste månaderna har branschen genomgått en djupare nedgång än någonsin tidigare.

Under Covid 19-krisen har TheFork genomfört en undersökning* som visade att 68% av TheForks restaurangpartners har en beläggning på mindre än 40% jämfört med innan krisen.

stora rabatter restauranger stockholm

Samma undersökning visar också att restaurangägarna anser att de åtgärder som skulle vara mest verksamma för att återigen fylla deras lediga bord är:

1. marknadsföring online 2. TV-kampanjer, och 3. specialerbjudanden, och att tomma bord är det tveklöst mest kostsamma scenariot för en restaurang.

back to the restaurants stockholm hösten 2020

Omfattande marknadsföringsinsats

Under “Back to the Restaurants” kommer TheFork att göra en omfattande marknadsföringsinsats för att ge deltagande restauranger ökad synlighet, locka fler gäster och därmed generera fler bokningar.

  • Vid liknande kampanjer med TheFork har de deltagande restaurangerna fått in 4 gånger fler bokningar än normalt. Och tiden efter kampanjernas avslut har bokningarna fortsatt fördubblats jämfört med restauranger som inte deltagit**.
  • Den här typen av kampanjer har även lett till 1,7 gånger högre bruttomarginal för restaurangen under kampanjperioden och 2 gånger högre efter kampanjens avslut**.
  • De deltagande restaurangerna har uppvisat 2,6 gånger högre intäkt under kampanjerna och 2 gånger högre efter kampanjavslut**.

Skräddarsydd cocktail – LaFourchette 75

Syftet med kampanjen är att stötta branschen i sin helhet, och marknadsföringsinsatsen kommer inte bara att gynna de deltagande restaurangerna, utan även restaurangernas leverantörer och samarbetspartners. Därför har Beefeater London Dry Gin och Campo Viejo valt att stötta TheForks initiativ och därmed också hjälpa hela restaurangbranschen.

bästa cocktails hösten 2020

Förutom sponsorskapet av kampanjen så har man också tagit fram en skräddarsydd ”Back to The Restaurants” cocktail. LaFourchette 75 är den optimala drinken före middagen, den kombinerar en klassisk Beefeater gin sour drink med det omåttligt populära bubblet Campo Viejo Cava. Drinken kommer att finnas tillgänglig på utvalda restauranger som deltar i initiativet. Se recept nedan. 

LaFourchette 75 –Back to the Restaurants signaturcocktail à la Beefeater & Campo Viejo


Ingredienser

30 ml Beefeater London Dry Gin 
20 ml citronjuice

20 ml sockerlag (1:1) 
1 liten bit stjärnanis
Campo Viejo Cava

Gör så här:

Mät upp de fyra första ingredienserna i en shaker och skaka hårt med is. Sila upp i ett kylt coupette eller champagneglas och toppa med Campo Viejo Cava.

*Intern global undersökning av TheForks kunddatabas i samband med COVID-19 krisen Q2 2020.

**Intern global data från TheFork under TheFork Festival Q3 2019 från 21/06/19 till 21/09/2019 & efter kampanjen från 23/09/2019 till 06/10/2019.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *