Innocent Tidy Up Tour städar upp Malmö, Göteborg och Stockholm

frivillig städning av naturen i stockholm

Innocent Tidy up Tour är ett evenemang som strävar efter att göra populära sommarplatser i Sverige lite bättre och lite renare. Turnén besöker Malmö, Göteborg och Stockholm och hoppas engagera så många som möjligt att städa bort miljöfarlig plast och annat skräp för att återvinna så mycket man kan på varje turnéstopp.

På sommaren ökar nedskräpning av plast i vår omgivning och då naturen inte kan bryta ner och ta hand om plasten, smulas den ner och blir till mikroplaster som skadar miljö och djurliv. Innocent Tidy up Tour ett initiativ som arbetar för att uppmärksamma allmänheten om frågorna kring miljöfarlig plast- och nerskräpning i naturen och vikten av att plocka upp skräp efter sig och återvinna det i stället.  

Turnén har redan besökt Malmö och är i Göteborg den 9-10 augusti (mötesplats Slottsskogen). Den 13-14 augusti är det Stockholms tur (mötesplats Tanto/Nytorget.

Deltagarna bjuds på smoothie

På plats förses deltagarna med plockredskap samt smoothies för att hålla energin uppe och målet är att plocka upp så mycket skräp man kan under två dagar. Bakom initiativet Tidy up Tour står Innocent som tillverkar juicer och smoothies med fokus på att få människor att må bra.

Plast är ett växande problem för vårt klimat och vårt samhälle. Eftersom våra flaskor är gjorda av plast är vi en del av problemet, och vill därför också vara en del av lösningen. Förutom att man kan panta alla våra flaskor, så är de gjorda av 50 % återvunnen- och växtbaserad plast. Men det spelar mindre roll om vi inte ser till att plast inte hamnar i naturen och att vi återvinner den. Tidy up Tour är ett initiativ där vi vill uppmana alla att hjälpa till att lämnar platser bättre än när man fann dem. Nu vill vi göra Ribersborg till en ännu finare och trevligare strand att umgås på, säger Axel Pontén, Brand Manager, Innocent.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *