Tillbaka till rötterna: Hernö Botanical Gin

Hernö Botanical Flavoured Gin

Svenska Hernö Gin är både pionjärer och ledare i svensk ginkultur, med otaliga medaljer i Global Gin Masters.

I ytterligare ett smart drag av marknadsföring och produktutveckling utmanar man nu den bransch man varit med att driva fram, och skapar samtidigt en ny klass av gin.

Bolagets senaste produkt, Hernö Botanical Flavoured Gin, är nämligen bara kryddad med två kryddor: enbär och koriander.

”Producenter världen över försöker överträffa både sig själva och varandra med ordvrängerier, onödiga tillsatser och formuleringar som förvirrar och förför konsumenten. Det tycker vi är fel. För att ta ställning har vi skapat en produkt som är raka motsatsen till allt detta. Vi har skalat av allt som går och förtydligat det vi vill säga i debatten med ett gin som är smaksatt med endast två kryddor. Bara gin helt enkelt”, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Hernö är inte kända med att slösa med ingredienserna tidigare – storsäljaren Hernö Dry Gin använder åtta olika kryddor. Men det här handlar nog mer om ett statement – att hantverk inte handlar om att ösa i råvaror, utan om smak.

Hernö Botanical Flavoured Gin beskrivs ha tongivande enbär, en blommig kryddighet samt lakritstoner med viss sötma. Du hittar den som vanligt hos Systembolaget, beställningsnummer #58877, om den inte redan är slutsåld.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *