Tips för dig som som köper strumpor

billiga strumpor online

Strumpor är egentligen en ganska okomplicerad produkt. Men det finns faktiskt några saker du bör tänka på för att se till att de strumpor du äger är optimala för alla tillfällen. Det handlar inte endast om stil, det handlar också om komfort, hygien och flera andra faktorer. Här har vi sammanställt några tips för dig som köper strumpor.

Var hittar man billiga och bra strumpor online?

Det finns en stor mängd av strumpor på marknaden idag. Billiga strumpor online hittar du bland annat hos Funsocks.se som har allt från strumpor i normallängd till ankelsockor som inte syns utanför skorna. Här hittar du också stödstrumpor och sportstrumpor i bra kvalitet och till förmånliga priser.

Välj rätt längd

Alla har lite olika preferenser när det gäller vilka strumpor de bär dagligen. Vissa håller sig till en strikt crew-längd och andra föredrar att inte ha strumporna synliga och väljer en ankel- eller no-show-modell.

Den enda stora invändningen är att de som inte är synliga ibland kan glida av foten mitt i steget, vilket skapar en ganska obekväm upplevelse. När du väl har tagit på dig dina strumpor vill du inte behöva tänka på dem förrän du tar av dig dem i slutet av dagen. Därför bör du se till att de har något typ av gummigrepp i hälen om du satsar på denna modell av strumpor.

Vintertid bör du aldrig bära denna typ av strumpor till formella sammanhang tillsammans med Oxfords eller Derbyskor. Sommartid kan det dock vara snyggt tillsammmans med loafers. Du bör heller inte bära lågt skurna strumpor med höga sneakers. Det ser inte bara fel ut, utan du kommer också förmodligen även att irritera dina anklar utan den extra barriären av bomull på plats.

Var uppmärksam på materialet

Materialet på strumporna är en annan viktig del att beakta. När det är kallt kanske du till exempel vill ta med dig lite tjockare ullstrumpor för att hålla dig så varm som möjligt under dina utflykter utomhus. Det är också viktigt att se till så att strumporna andas oavsett årstid.

Aktiviteterna spelar viktig roll i ditt strumpval. En vanlig dag med ärenden kan du använda vanliga bomullsstrumpor, men om du ska till gymmet eller på en löptur bör du överväga att välja någon form av prestandastrumpor. Dessa är oftast speciellt utformade med tanke på rörelse för att ge lite extra skydd i vissa delar av foten eller hjälpa till med stötdämpning.

Vita och svarta strumpor passar de flesta sammanhang

Det finns massor av färgglada strumpor i olika mönster i dag. Dessa kan vara en färgklick till din outfit, men i basen i garderoben bör alltid utgöras av vita och svarta strumpor. De passar till de flesta sammanhang. En allmän tumregel är att vita strumpor passar för avslappnade sammanhang och mörkare strumpor är mer formella.

Avslutningsvis – Håll dina strumpor hela och rena

Detta borde vara självklart för alla, men det tål att upprepas. Använd dina strumpor endast en gång och återanvänd aldrig smutsiga strumpor. Detta är en grundläggande hygienisk fråga som är värd att hålla i minnet.

Om dina strumpor börjar vara utnötta eller har hål är det bara att kasta dem. Oavsett om du tror att du kommer att bära skor hela dagen bör du hela tiden vara förberedd. Vill du verkligen träffa någon för första gången och låta dem se att du går runt i slitna strumpor?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *