Tips för dig som tänker på att ta en olycksfallsförsäkring

olycksfallsförsäkring på nätet

Det är få av oss som vill tänka på försäkringar. Vem vill egentligen tänka på eventuella sjukdomar eller olycksfall? Men oavsett om du vill eller inte är det något som alla borde överväga som ett fullgott skydd mot oförutsedda händelser. Här tar vi er igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på när du tecknar en olycksfallsförsäkring.

Vissa försäkringar finns det krav på att ha enligt lag, medan andra är frivilliga. Du bestämmer själv om du tecknar en olycksfallsförsäkring och därmed är den alltså frivillig. Precis som namnet antyder är det ett extra skydd om du skulle drabbas av en olycka eller allvarlig sjukdom.

Var hittar du olycksfallsförsäkringar?

Det finns många företag som erbjuder olycksfallsförsäkringar. Olycksfallsförsäkring.se är en guide som samlar information om olycksfallsförsäkringar. Här hittar du olika aktörer som erbjuder olycksfallsförsäkringar, tillsammans med information som hjälper dig hitta den rätta för just dina behov.

Som bekant kan försäkringar skilja sig rejält från varandra beroende på vilka företag som erbjuder dessa. Därför är det bra med jämförelsesidor som objektivt tar fram den info som hjälper oss att hitta rätt.

När gäller en olycksfallsförsäkring?

Vid en anställning är det arbetsgivaren som ansvarar för försäkringen om du drabbas av en arbetsskada eller olycka under arbetstid. Detta försäkringsskydd är dock vanligen inte giltig på din fritid. Det är dock bäst att du kollar upp saken med din arbetsgivare eftersom det finns arbetsplatsförsäkringar som även gäller utanför arbetstid.

En annan sak du bör kolla upp är så att du inte är dubbelförsäkrad. Både i en hemförsäkring och reseförsäkring kan det finnas detaljer som överlappar en olycksfallsförsäkring. Det är också en av orsakerna till att det är bra att hålla försäkringarna så koncentrerat som möjligt till ett och samma bolag, så att detta kan se över ditt försäkringsskydd i helhet och eventuellt erbjuda mängdrabatter.

Vad kostar en olycksfallsförsäkring och vad kan du få ut?

Priset på olycksfallsförsäkring varierar mycket beroende på det skydd du vill ha. Premiens storlek är i vanliga fall i direkt relation till det belopp du gör anspråk på. Ett upplägg kan vara tre nivåer att välja bland, med en premie på 50-150 kronor i månaden. Men det kan finnas stora skillnader mellan olika försäkringsbolag gällande vad som ingår i försäkringen och vad den kostar. Därför är det bra att göra en grundlig jämförelse innan du gör ditt val.

Hur mycket du kan få ut varierar även mellan olika bolag. I de flesta fall anges det maximala beloppet du kan få ut i form av en procentsats i förhållande till försäkringsbeloppet. Här lönar det sig verkligen att du lägger dig in i detaljerna så att du förstår vad du betalar för, vilken självrisk som finns i försäkringen och dylika detaljer.

Avslutningsvis – tips för dig som tar försäkringar

Vi är oftast alltför bekväma när det gäller försäkringar. Detta är ett område där det lönar sig att hålla koll på detaljerna och hålla sig uppdaterad. Ställ de kritiska frågorna och red ut vad som verkligen gäller ifall olyckan är framme. Vilken ersättning har du möjlighet till och vad innebär allt det finstilta i villkoren?

En olycksfallsförsäkring kan vara en stor trygghet för försäkringstagaren och familjemedlemmarna. Se till att göra den anpassad efter de unika behov som du har i ditt liv!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *