Tips för hur du använder kreditkort till din fördel

jämför kreditkort online

De flesta äger åtminstone ett kreditkort numera, oavsett om vi använder kreditsidan av kortet eller inte. Det finns många andra fördelar med kreditkort än för att täcka upp bristen på pengar i väntan på nästa lön eller utbetalning. Det gäller bara att veta hur du använder dig av kreditkortet på rätt sätt, så att det jobbar till din fördel istället för att bli en finansiell belastning.

Många kreditkort har reseförsäkringar och andra försäkringar kopplade till sig. Kreditkort med cashback är även det vanligt hos ett antal aktörer i Sverige. Här får du tips både om hur du hittar de bästa kreditkorten och hur du använder dig av dessa.

Jämför kreditkort online

Det finns många bra tjänster för den som önskar göra en jämförelse av kreditkort på nätet. I allmänhet behöver man bara googla jämför kreditkort, så får du fram jämförelsesajter där de listar olika alternativ.

Fördelen med jämförelsesidor är framförallt att du här på ett lätt överskådligt sätt får fram vad olika aktörer har att erbjuda. Hit hör saker som kreditgräns, årsränta och räntefri kredit. Du hittar också uppgifter om huruvida du erbjuds olika försäkringar och cashback eller inte.

Kreditkort med cashback

När du använder kreditkort finns det några gyllene regler för hur du bör använda det. För det första bör du alltid se till att betala tillbaka krediten under den räntefria tiden, så att du inte får onödiga kostnader i form av räntor på krediten. Uppgifter om räntefri kredit hittar du även på ovan nämnda jämförelsesidor.

Det kan också vara värt att kolla upp om du hittar kreditkort med cashback. Med cashback på kreditkort innebär det att du får bonus i rena pengar vid kortbetalningar. Det vanligaste är poäng eller bonus för matinköp, bensin eller flygresor. Men det finns också ren cashback där du får pengar tillbaka, som du kan använda till vad du önskar.

Det finns vissa saker att hålla koll på om du vill maximera det bonussystem som finns på ett kreditkort.

  • Kolla avgifterna
    I idealfallet bör du välja kort utan årsavgift eller med en så låg avgift att den inte äter upp värdet av den cashback du får.
  • Koppla partners eller familjemedlemmars kort
    Om ni är fler som har era kort sammankopplade till samma konto kommer ni snabbare upp till maximal cashback på kreditkortet.
  • Betala kreditkortsfakturan i tid
    Detta är något som det är värt att repetera, betala alltid kreditkortsfakturan i tid! Cashback på kreditkort är inte mycket värt ifall räntor och andra avgifter äter upp de bonusar du får.

Fördelar med ett kreditkort

Det finns många fördelar med kreditkort om du använder det på rätt sätt. Ett kort är betydligt smidigare att använda i jämförelse med kontanter. I dagens samhälle är det också allt fler butiker som inte längre accepterar kontanter. Det har blivit mer eller mindre ett måste att ha ett kredit- eller betalkort.

Du har även bättre konsumentskydd och ett borttappat kort går alltid att spärra, till skillnad från borttappade kontanter.

Ytterligare en fördel är de bonusar och den cashback du kan få när du handlar med kreditkort. Kom dock ihåg att jämföra alternativen! Det finns gott om kreditkort på marknaden och därför bör du alltid se till att använda de som ger dig bäst villkor utifrån dina behov.

Då det gäller privatekonomi är ansvaret helt och hållet ditt. Det gäller även vid val av kreditkort.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *