Hur du får det goda livet – Tips som garanterar dig framgång i livet

hur man blir framgångsrik

Ordet framgång används ofta som en objektiv sanning inom media. Men vad är egentligen framgång? Det är enligt oss en högst subjektiv och personlig sak – framgång är vad du själv anser det vara. Här tar vi fram våra bästa tips för hur du når framgång i livet och får exakt det liv du vill leva.

Framgång är ofta förknippat med pengar och berömmelse. Trots det finns det många som både är rika och berömda, men samtidigt djupt olyckliga. Du behöver alltså klargöra för dig själv vad dina mål i livet är och vad som gör dig lycklig. Ingen kan förneka att pengar inte är viktiga i sammanhanget. Pengar ger dig frihet att bestämma över din egen tid och gör dig mer oberoende av andra. Samtidigt bör pengar inte vara ett självändamål. Pengar kommer alltid som ett brev på posten om du fokuserar på att göra de rätta sakerna på vägen mot framgång.

Ta ansvar för alla delar av livet

Ett av de vanligaste problemen i dagens samhälle är att vi hellre klagar över tillvaron istället för att ta tag i våra liv. Alla har det bättre ställt än en själv. Vi anklagar framgångsrika företagare för att betala för dåligt i lön och vi gnäller över hur tufft det är i våra liv. Men vad gör du egentligen för att förbättra dina förutsättningar i livet?

Vi är alla trötta. Efter en lång dag är det få som orkar sätta sig ner för att lägga upp planer för framtiden. Men om du skall kunna ändra ditt liv till det bättre är det bara du som kan ta tag i det. Det finns ingen annan som kan lägga sig in i din situation och veta exakt hur du vill ha det i ditt liv. Om du inte själv ser till att planera och lägga upp strategier för ditt liv kommer du alltid att vara beroende av andra.

Kom igång!

Det räcker dock inte att endast planera. Du måste också se till att genast komma igång och genomföra dina planer. Inte imorgon och inte om en månad, utan nu! Ta för vana att gör lite varje dag. Är du en morgonmänniska? Se då till att avsätta lite tid varje morgon till dina egna drömmar genast när du ätit frukost. Om du en nattuggla, så är det kvällstid du skall se till att jobba på dina drömmar.

Poängen här är att du alltid skall se till att jobba på dina framtidsdrömmar när du har som mest energi.

Ge aldrig upp

Oavsett hur bra planerat allt är och hur motiverad du är så kommer det alltid motgångar. Det är dessa situationer som ofta är avgörande hur framgångsrik du kommer att bli. Många tappar entusiasmen vid första motgången, något som är helt förståeligt. Det kan nämligen kännas överväldigande med allt nytt som man behöver lära sig när man startar upp en ny verksamhet.

Om du dock har attityden att motgångar är en viktig lärdom på vägen mot framgång är mycket vunnet. Det som känns svårt kommer du så småningom att bli en mästare på – om du tar för vana att möta svåra utmaningar med öppna armar istället för att springa bort från dem.

Motivation är överskattat

De flesta av oss söker efter motivation och inspiration för att komma igång. Vem vill väl inte hellre slappna av och spendera kvällarna framför Netflix än sitta och jobba på ett svårt projekt som ger noll inkomster i dagsläget? Om du verkligen vill bli framgångsrik kan du dock inte vänta på att motivation och inspiration skall infinna sig.

Ta för vana att alltid sitta och fila på dina idéer och jobba oavsett om du har motivation eller inte. Hårt jobb är en förvånansvärt stor del av den kreativa processen och hjärnan jobbar också om du är tillsynes utan idéer. Hämta intryck av sådant som inspirerar dig och ha alltid med dig ett anteckningsblock för plötsliga snilleblixtar.

Rutinerna är avgörande

Som fortsättning på tidigare punkt – hur du lever dina dagar är helt avgörande för din framtid. Om du låter spontanitet bestämma över ditt liv till alltför stor grad kommer du aldrig att nå dina mål. Du behöver ha en klar struktur för hur du spenderar dina dagar största delen av veckans dagar. Annars kommer du alltid att låta dig styras av de tillfälliga behov som alltid dyker upp under dagen.

Du måste helt enkelt ta befäl över ditt eget liv och vara proaktiv!

Ta inte jobb för pengarna

Vi vill väl alla ha så bra lön som möjligt, men det bör inte vara det du fokuserar på. Vi utmanar dig istället att tänka utifrån intresse och vad du lär dig istället för att tänka på pengar. Ta jobb inom ett område du verkligen brinner för istället för att tänka på pengar och status. Detaljstudera affärsmodellen hos det företag du jobbar hos. Hur får de in sina pengar?

Gör det till en vana att alltid tänka efter hur saker och ting kunde göras bättre. Det uppskattas inte endast av din arbetsgivare, det ger dig också utmärkta förutsättningar för en framgångsrik karriär som företagare i framtiden.

Starta ett företag vid sidan av jobbet

Du behöver inte genast säga upp dig från jobbet om du funderar på att starta eget. Starta småskaligt och jobba målmedvetet mot dina mål som företagare. Om du är envis kommer du att märka att dina företagarinkomster snart kommer att överstiga de du har i ditt ”riktiga” jobb. Det är då du kan börja fundera på att gå över till att bli heltidsföretagare.

I denna digitala tidsålder finns det enormt många möjligheter att starta upp olika typer av verksamhet online. Till en början kan du testa många olika modeller och testa hur det funkar.

Kritisera inte andra

Den attityd du har gentemot andra har en stor del i hur väl du kommer att lyckas. Om du kollar runt på nätet och i samhället runtomkring dig kommer du att se ett mönster. Ingen framgångsrik människa lägger tid och energi på att kritisera andra eller skvallra om andra människor. De har fullt upp med att utveckla sina idéer och har inte tid att tänka på hur andra lever sina liv.

Uppmuntra alla som försöker och bidra till att ge förbättringsförslag. Vi har alla börjat någonstans och allt är en läroprocess. Förutom den goda känslan du får när du hjälper andra, kommer du också att få utökade insikter i vanliga fallgropar och själv lära dig mycket på vägen.

Bry dig inte om vad andra tycker

Ett vanligt problem för många som börjar med något nytt är rädslan för vad andra skall tycka. Du kommer också sannolikt att möta på massor av förlöjligande bland människor runtomkring dig när du börjar med något nytt. Det gäller dock att komma ihåg att detta, precis som vi nämnde tidigare, är kommentarer från människor som aldrig själva tar tag i sina liv.

Ingen värd att lyssna på kommer någonsin att uttala sig negativt om dina idéer. De människor som är värda att lyssna på tar sig tid att beakta dina idéer och i bästa fall komma med sina egna förbättringsförslag.

Uppgradera din omgivning

Ett populärt uttryck är att du blir som du umgås. Det sägs att vi blir som de fem närmaste människorna vi umgås med. Om du märker att dina närmaste inte stöttar dina drömmar eller uppmuntrar dig att testa dina gränser är det dags att söka en ny umgängeskrets. Det gäller oavsett om det handlar om en partner, dina barndomsvänner eller familjemedlemmar.

Lär dig lyssna

Många av oss gillar att prata om våra egna intressen. Men för att bli bättre både inom ditt yrkesliv och som människa måste du också lära dig lyssna på andra. Det är så du lär dig nya saker och får nya idéer. Du känner redan till dina egna idéer och behöver inte skylta med dem till höger och vänster. Lär dig istället att bli generös i diskussioner och visa genuint intresse för vad dig samtalspartner har att berätta. Ställ frågor och begrunda deras synpunkter.

Du kommer både att bli omtyckt och lära dig mycket nytt genom att tillämpa denna strategi.

Allt handlar om passiva inkomsströmmar

Som företagare bör du alltid sträva till att så snabbt som möjligt få saker och ting automatiserade och få in passiva inkomsströmmar. Annars skapar du dig bara ett annat 9-17 jobb. Det gäller speciellt om du planerar att köra ditt jobb som enmansföretagare. Då du kommit till ett läge när du har betydande inkomster även när du inte aktivt jobbar har du kommit en bra bit på vägen. Lär dig utlokalisera funktioner som effektivare kan skötas på annat håll och sträva till att göra livet enklare.

Det krävs i regel hårt jobb att köra igång allt. Men när du väl kommit en bit på vägen bör du sträva efter att jobba smartare snarare än hårdare.

Omge dig av kvalitet

Lär dig att uppskatta kvalitet. Kvalitetet kostar och det gäller i allt från kläder till bra service – även det som erbjuds ditt företag. Lär dig att inte jaga det billigaste priset, utan det bästa som dina pengar kan ge. Genom att tillämpa dessa principer kommer du också att träna upp dina ”inkomstmuskler” och lära dig att själv bli mer krävande gällande vad du själv erbjuder och vad du förväntar dig av andra.

Slutligen – Ha en klar vision

En oerhört viktig del av processen med att lägga upp mål är även din vision om framtiden. Om du har klara mål kommer du att märka att det genast ger dig energi i tillvaron. Visionen om en önskescenario kommer att hjälpa dig att enklare komma över tillfälliga hinder du har på vägen och fungerar som en stark motivationskälla i vardagen.

Vi ombeds ofta om att berätta om hur var vi ser oss 5 år från nu. Men se också till att dela upp det i kortare tidsperioder. Vi överskattar ofta hur mycket vi kan åstadkomma på en vecka, men underskattar hur mycket vi faktiskt kan förändra under ett år.

Du behöver klargöra vad du önskar av livet för att ha enklare att navigera i tillvaron.

Detta var några av våra bästa tips för att nå framgång i livet. Kommentera nedan om det är något du saknar på listan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *