Tjoget lanserar Contraband – cocktails på burk

Stockholmsbaren Tjoget är en stammis på listorna över världens bästa barer, och fler utmärkelser än vi råkar nämna. Nu ger sig grundarna Andreas Bergman och Joel Söderbäck den kanske största utmaningen: cocktails på burk.

Som en publikation som älskar sin drink gjord för hand är tanken på cocktails på burk avlägsen, men är det någon vi skulle vilja (och kommer) prova så är det Tjogets kreationer. Tanken är att man ska kunna njuta en högklassisk cocktail var som helst – på förfesten, efter middagen eller varför inte på en picknick?

Serien kallas Contraband och de tre första produkterna i serien blir Milano Spritz, Apple Mule och Paloma.

Milano Spritz: Tjogets egen tolkning av spritz dök upp på menyn för tio år sedan och har redan blivit en klassiker. Milano Spritz är en italiensk bitter, smaksatt med espressobönor, möter tonic i en blandning som inspirerats av den italienska aperitivo-kulturen. Som alla spritz en perfekt avslutning på en solig dag.

Apple Mule: Detta är Tjogets variant på den klassiska cocktailen smaksatt med ingefära. Förutom den omistliga ingefäran samt vodka och mineralvatten så har Tjogets variant fått en twist med färskpressad äppeljuice och vanilj.

Paloma: Med sin läskande smak och vackra färg har Paloma länge varit en av de mest populära drinkarna i Mexiko. Tequila – vad annars? – paras med lätt kolsyrad soda på röd grapefrukt och en nypa salt som pricken över i:et.

Contraband cocktails på burk finns som vanligt tillgängliga i beställningssortiment på Systembolaget.

  • Milano Spritz (20ml, 4,5%, 39,90 kronor, artikelnr: 54961)
  • Paloma (20ml, 8,5,%, 49,90 kronor, artikelnr: 55174)
  • Apple Mule (20ml, 10,2,%, 49,90 kronor, artikelnr: 55180)
Andreas Bergman med tjoget contraband
Andreas Bergman, en av grundarna till Tjoget med de tre första släppen i serien Contraband. Foto: Tjoget
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *