Tolv flaskor Tomatin whisky till Sverige

Det skotska whiskydestilleriet Tomatin lanserar en 36 year old Single Malt Highland Scotch Whisky. Av totalt 800 flaskor blir tolv stycken tillgängliga för den svenska marknaden. Priset hamnar på över 10 000 kronor per flaska för de ädla dropparna.

Skotska Tomatin grundades år 1897 i Inverness och var under slutet av 1900-talet Skottlands största destilleri. Sedan dess har målsättning gått från att vara den största producenten till att bli den främsta. Det sker bland annat genom små batcher av Single malt whisky. Den senaste lanseringen är Tomatin 36 year old Single Malt Highland Scotch Whisky som endast tillverkas i 800 flaskor. I september kommer några få av dem till den svenska marknaden.

Trots att Tomatin har fått ett internationellt erkännande är dess whisky ännu relativt okänd i Sverige, säger Jens Henricson som är Senior Brand Manager på Galatea. Destilleriet är ett av Skottlands högst belägna där vattnet tas från en egen bäck med källvatten. För alla som inte har möjlighet att komma över den 36-åriga whiskyn rekommenderar jag Tomatin 12 year old som lanseras i Sverige den 1 december.

Tomatin 36 year old Single Malt Highland Scotch Whisky har lagrats på en kombination av Bourbonfat och Oloroso Sherryfat. Det har gett drycken en doft av vaniljglass och kola samt en kryddig smak av kardemumma, kryddnejlika och trä. Varje flaska är numrerad och levereras i en exklusiv träbox.

Tomatin 36 year old Single Malt Highland Scotch Whisky finns tillgänglig i Sverige från och med den 24 september via Galatea Spirits AB. Den kommer även finnas för provsmakning under Stockholm Beer & Whisky Festival. Priset är 10 500 kronor för 70 cl och alkoholhalten är 46 %.

tomatin 2

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *