Tom Astin – nytt märke bland herraccessoarer

Ett intressant nytt märke då det gäller accessoarer för män är Tom Astin Stockholm, som nämndes i gårdagens inlägg. Tom Astin är ett modeföretag som är baserat i Stockholm och vars namn inspirerats av den brittiska gentlemannen.

Då det gäller accessoarer är det med hjälp av dessa ett enkelt sätt att både variera, samt sätta sin personliga prägel på sin klädsel. Genom användning av olika typer av slipsar, bröstdukar och andra liknande accessoarer går det att till en billig peng göra garderoben betydligt mångsidigare.

De senaste åren har allt fler män även börjat använda sig av olika typer av armband, kavajslagsblommor och manschettknappar för att ytterligare krydda sin klädsel. Då det gäller just manschettknappar och kavajslagsblommor, även kallad Boutonnière, är det intressant att allt fler börjat intressera sig för dessa accessoarer. Det är nämligen inte alltför länge sedan man kunde konstatera att det saknades goda alternativ på marknaden för den som var intresserad av dessa stiliga accessoarer.

En av de webbshoppar som erbjuder ett mångsidigt utbud av snygga och förmånliga kavajslagblommor och andra så kallade ”lapel pins” är nämnda Tom Astin. Längre ner några exempel på dessa.

De som följt med Gentlemannaguiden en längre tid har säkert observerat min fascination för kavajslagsblommor, en accessoar som användes flitigt under bland annat 1930-talet och då under alla typer av tillfällen och inte endast vid fester. Under flera årtionden glömde man dock bort denna snygga accessoar, men nu verkar det alltså som att den kommit tillbaka för att stanna i männens garderob. Här förevisar man så kallad ”Evening Wear” i magasinet Esquire Apparel Arts från 1930-talet. En ytterst snygg accessoar som lämpar sig utmärkt till nyårssmokingen.

Midnattsblå Kavajslagsblomma ”Nordic Sail” från Tom Astin.

Guldfärgad kavajslagspin med hjortmotiv.

Även då det gäller manschettknappar finns en hel del snygga detaljer hos Tom Astin. Här i form av guldfärgade manschettknappar utformade som ananaser.

En herraccessoar som fört en lite tynande tillvaro under senare år, men som nu verkar att ha hittat tillbaka till herrarnas garderob är slipsnålen. Här en guldfärgad slipsnål utformad som ett ankare som fästs i den gröna slipsen ”Deer Necktie”.

Armband kan vara en väldigt elegant accessoar både till vardagen och till en mer uppklädd stil. Här en guldfärgad bangle från Tom Astin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *