Tom Dixon världslanserar senaste kollektionen CLOUD på Nordiska Kompaniet

Tom Dixon konstverk cloud

Nordiska Kompaniet lyfter Tom Dixons senaste kollektion CLOUD med en exklusiv utsmyckning av verken i skyltfönster i Stockholm och Göteborg. Kollektionen består av fyra handlarna kärl i putsat aluminium bräserade av Indiens skickligaste hantverkare.

CLOUD avtäcktes under Stockholm Design Week på NK inredning och kommer att finnas kvar i Nordiska Kompaniets skyltfönster fram till den 28 februari.

Kollektionen CLOUD från Tom Dixon

cloud collection tom dixon

Nordiska Kompaniet presenterar Tom Dixons senaste kollektion CLOUD för första gången som en världsnyhet. Avteckningen av kollektionen firades tillsammans med ett 24 timmars event där Tom Dixon fanns med via ett hologram. Upplägget av eventet följde samma struktur som i Paris och Köpenhamn, en stad – 24 händelserika timmar.

Stockholm Design Week är varje år stadens yppersta tillfälle att upptäcka enastående och unika formgivare och dess verk. Tom Dixon och det noggranna hantverk han representerar är något vi vill lyfta och vi är stolta över att få pryda våra skyltfönster med kollektionen CLOUD, säger Karin Wickberg, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

tom dixon cloud

CLOUD består av fyra handgjorda verk med unika egenskaper, ett fat, en skål samt en mindre och en större vas, i handslaget reflekterande putsat aluminium. Hantverken har hamrats och bräserats av noga utvalda hantverkare i Indien.

tom dixon cloud

För att återskapa mängden arbete bakom kärlen kvarstår varje hammarslag och buckla från sträckningen och vridningen av metallen i designen.

tom dixon cloud konstverk

Den organiska formen har inspirerats av frökapslar och materialet, som är helt vattentåligt, gör det möjligt att fylla kärlen med både stora blomsterarrangemang och att lägga champagnen på kylning.

Jag har länge arbetat med metaller och haft en fascination av panel beating som hantverk. CLOUD visar att konstverk inte ska var perfekt skapta, utan gropar och svetsar från tillverkningen kommer att vara synliga. Metoden bakom hantverket skapar unika märkningar och lämnas kvar synliga som en hyllning till hantverket, säger Tom Dixon.

Tom Dixon konstnär
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *