Tommy Hilfiger accelererar åtaganden för cirkularitet

tommy hilfiger mode kläder cirkularitet

PVH Europe, som står bakom modemärkena Tommy Hilfiger och Calvin Klein tillkännager ett flerårigt partnerskap tillsammans med den cirkulära modeteknologi-gruppen Infinited Fiber Company. Detta för att höja hållbarheten av produkter som erbjuds i Europa under PVH:s varumärken Calvin Klein och Tommy Hilfiger.

Som vi kunnat konstatera åtskilliga gånger här på Gentlemannaguiden är hållbarhet en av de stora trenderna i modebranschen just nu. Det handlar om ökat miljötänk i både bland modemärken och konsumenter. Men även hållbarhetstänket sträcker sig längre än så. Det handlar även om att vi tänker mer långsiktigt och försöker minska på vår konsumtion. Till detta hör ett ökat intresse för kvalitetskläder.

Nu meddelar ytterligare ett bolag inom modebranschen att man utökar sina miljöåtaganden.

Banbrytande teknik för återanvändning av textilavfall

Infinited Fiber Company använder banbrytande teknik för återanvändning av textilavfall för att skapa Infinna™, en ny textilfiber som först kommer användas till produktion av Tommy Hilfiger-produkter, för att sedan användas till Calvin Klein-produkter.

Det nya partnerskapet återspeglar PVH Corps långsiktiga engagemang för innovation, cirkularitet och deras ”Forward Fashion”-strategi för att minska alla negativa effekter av produktion till noll till 2030.

Infinna™ är en unik, patenterad återvunnen textilfiber som har det mjuka och naturliga utseendet och känslan av högklassig bomull. Tillverkad med testad och beprövad teknik, kan fibrerna av högsta kvalitet tillverkas av bomullsrikt textilavfall som annars hamnar på soptippar eller bränns upp.

Infinna™ hos utvald grupp av modeföretag

För närvarande produceras de i Finland av Infinited Fiber där gamla textiler bryts ner på molekylär nivå och återföds som nya fibrer. Med det fleråriga avtalet som nu tillkännagivits, ansluter sig PVH Europe till en utvald grupp av globala modeföretag som har säkrat sin leverans av Infinna™ under de kommande åren.

PVH Europe har också en möjlighet att återvinna sina egna återtag och fabriksavbrott som råmaterial för Infinited Fibers process.

Vi är fast beslutna om att vara bantrytande och samarbeta med likasinnade branchledande företag som driver mer innovativa och hållbara produkter. Vi är stolta över att gå samman med krafterna med Infinited Fiber Company förvandlar vi vårt avfall till nya produkter som verkligen sluter cirkeln utan att offra den höga kvalitet som våra konsumenter känner till och förväntar sig av våra varumärken. Vi ser fram emot att implementera den nya tekniken så att vi kan nå en ny nivå av cirkularitet som vi strävar efter för vår verksamhet, säger Esther Verburg, hållbarhets- och innovationschef på Tommy Hilfiger Global och PVH Europe.

Första Infinna™-produkter lanseras under sommaren

De första Tommy Hilfiger t-shirts gjorda med Infinna™ kommer att släppas i Europa under sommaren 2022, med ytterligare expansion planerad till nya produktkategorier inom Calvin Klein för kommande säsonger.

Konsumenter kommer att kunna lära sig mer om de material som används med produktmärkning och en dedikerat handelssida på tommy.com.

Vi har jobbat med PVH Europe i flera år nu, och de har varit ett av de första företagen att arbeta med tyger gjorda av vår Infinna™ textilfiber. Det har varit fantastiskt att se varumärket föra vår vision till liv – att verkligen visa hur väl lämpad vår fiber är för de kläder vi alla älskar att bära varje dag. Vi är tacksamma för PVH Europes stöd och tro på vår teknik och ser fram emot att samarbete för att göra den cirkulära hållbarheten till en vardaglig verklighet, säger Kirsi Terho, Key Account Director på Infinited Fiber Company.

Flera innovativa textilprojekt

PVH Corps Tommy Hilfigers och Calvin Kleins team kommer att fortsätta testa flera innovativa textilprojekt, där man även kommer att förvandla överblivna vindruvor från vinindustrin till läderalternativ och experimentera med nya material som svampläder.

Alla dessa initiativ driver verksamheten att transformera mot ett mer cirkulärt system samtidigt som de producerar produkter av hög kvalitet som konsumenterna känner till och förväntar sig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *