Tre lanseringar från Peroni sätter stil på våren

Nu utvidgar det italienska premiumvarumärket Peroni Nastro Azzurro sitt sortiment på svenska marknaden med ett efterlängtat alkoholfritt samt ett glutenfritt alternativ. I samband med dessa lanseringar uppdateras även flaskdesignen, för första gången sedan 2005. Designen, som i grunden inspirerats av varumärkets italienska arv, är tänkt att ytterligare befästa Peronis position som det mest stilfulla ölvarumärket.

I april lanserar Peroni två efterlängtade produkter som en naturlig följd av samtidens hälso- och medvetenhetstrend: en glutenfri och en alkoholfri variant.

Genom åren har Peroni ständigt strävat efter att kunna erbjuda alternativ inom ölkategorin. Med Peroni Libera 0,0% kan Peroni erbjuda konsumenten möjligheten att njuta till fullo och utan att kompromissa med smaken, även vid de tillfällen där alkoholfritt är det självklara alternativet.

Konsumenttrenderna pekar mot ett mer hälsomedvetet leverne och måttligare alkohol-konsumtion som en del av en balanserad livsstil, där Peroni Libera blir ett smart och gott alternativ. Libera betyder fri på italienska och antyder både att ölen är helt fri från alkohol men även att konsumenten kan avnjuta friheten av att kunna dricka Peroni till varje tillfälle. Libera bryggs med samma expertis och hantverk som Peroni stått för sedan starten 1963 och resultatet är en helt alkoholfri öl med en rik och intensiv arom av citrus och frukt.

För den glutenintolerante eller den som undviker gluten men ändå vill kunna njuta av en iskall Peroni kommer även ett nytt glädjeämne. Under april återintroduceras en glutenfri variant av den populära ölen på den svenska marknaden. Här har Peronis bryggmästare utvecklat ett recept som inte kompromissar vad gäller smak och som använder samma ingredienser som i Peroni Nastro Azzurro, men utan gluten.

Men, det är inte bara innehållet som är nytt. Hela Peronis sortiment får sig en ny skrud som rullar ut på Systembolaget under våren.

I över ett decennium har den nu ikoniska flaskan varit hem för en av världens mest omtyckta ölsorter. Flaskdesignen har genom åren stått för italiensk stil, hantverk och arv och när den nya designen lanseras återfinns de karaktäristiska detaljerna, men i en mer elegant form med sofistikerade kurvor.

På den nya flaskan finns signaturen från Peronis grundare, Giovanni Peroni, ingraverad och logotypen har gjorts om till formen av en hexagon – med inspiration från original-logon för Birra Peroni. En handritad ikon på flaskhalsens band föreställande majs, som utgör en viktig ingrediens i Peroni, hintar om italienska ingredienser av hög kvalitet. Endast den röda färgen på flaskhalsbandet och detaljer på etiketten skiljer designen på Peroni Nastro Azzurros glutenfria alternativ från övrigt sortiment.

Den nya 330 ml Peroni Nastro Azzuro-flaskan lanseras nu på Systembolaget (nr 1418) tillsammans det nya glutenfria alternativet Peroni Nastro Azzurro Gluten Free (nr. 89004) och Peroni Libera lanseras på Systembolaget 1 juni och i utvald dagligvaruhandel från April.

Peroni Nastro Azzurro

Peroni Nastro Azzurro, den krispiga och uppfriskande ölen med en italiensk smak, är ett av de mest framgångsrika premiumvarumärkena i världen; ett nytt tillskott till Asahi Groups portfölj. Peroni Nastro Azzurro är ett gediget internationellt varumärke, aktuella på öl-marknaden i sex olika kontinenter. A

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *