Tretorn återlanserar 50-talssneakern Tournament

tretorn återlanserar tennisklassiker

Tournament lanserades 1955 som en sportig on court tennissko. Till hösten presenterar Tretorn nu en ny uppdaterad design och produktion av skon som nu är tillverkad inom Eco Essentials-initiativet. En höst och vintersko med hög komfort och stilren design.

Tretornklassikern Tournament har fått en modern uppdatering med en rejälare sula gjord i 50% naturgummi och vattentätt LITE-läder (Low Impact To the Enviroment) ett eco-läder från tillverkaren TanTec. Innersulan är gjord i återvunnen gummi som förutom sina miljövänliga fördelar också ger en extra komfort. Den återvunna sulan formar sig efter foten och gör att passformen håller extra länge. 

-Tournament är en riktig Tretorn tennisklassiker. Med de nya uppdateringarna i design och material har det blivit en modern urban klassiker. En sko som riktar sig till den medvetna konsumenten som söker sig till produkter där de inte behöver välja mellan stil, komfort och hållbarhet.  Säger Fredrik Ekström, Creative Director Tretorn

I återlanseringen av Tournament har Tretorn inspirerats av en av arkivets äldsta pimsolls som de sedan uppdaterat med en modern twist. 50% naturgummi har adderats till sulan vilket förutom de miljövänliga fördelarna också bidrar till en mjuk och hållbar komfort.

-Tournament har en enkel stilren design, anpassad för en skandinavisk livsstil gällande både väder och stil. Att använda hållbara material är en självklarhet då alla våra sneakers är en del av vårt hållbarhetsinitiativ Eco Essentials. Säger Oskar Malm, Head of Design Sneakers Tretorn.

Tretorn är världens näst äldsta sneakerstillverkare med ett sneakersarv som sträcker sig tillbaka till år 1900.

1900 – 1 maj år 1900 presenterar Tretorn sina första sneakers.
1955 – Tournament lanseras som en on court tennissneaker.
1961 – Racket presenteras för första gången och gör succé som professionell tennissko.
1967 – Världens första lyxiga tennissko lanseras och blir uppmärksammad av kändiseliten på och utanför tennisbanan.
1982 – Löparskon Galaxy lanseras som Tretorns första springsko. 
2019 – Tretorn återlanserar nyckelprodukter från sitt sneakersarkiv inom hållbarhetinitiativet Eco Essentials.

Nylite.

Samtidigt lanserar Tretorn nu också de två 60-talsmodellerna Nylite och Racket som vattentäta eco-sneakers, tillverkade av återvunna fisknät och konsumentplaster. Skorna har en uppdaterad design och komfort och är en del av Tretorns hållbarhetsinitiativ Eco Essentials. 

650 000 ton fisknät driver runt i haven efter att ha blivit dumpade utav fiskare. Dessa fiskenät anses vara ett av de största miljöhoten för haven. Tretorn har sedan 2016 arbetat med återvunna fisknät i regnjackor och lanserar nu vattentäta sneakers i samma material.

Överfiske, försurning, gifter och föroreningar är några av de problem som drabbar våra hav idag. Visste du till exempel att åtta miljoner ton plast hamnar i haven varje år? Fortsätter det i denna takt kommer haven att bestå av mer plast än fisk år 2050.” Skriver UNDP i mål 14 från FN:s Globala mål. 

Tretorns nya vattentäta sneakers är baserade på de två ikoniska modellerna Racket och Nylite från 60-talet. De nya vattentäta skorna är gjorda av återvunnen nylon från insamlade fisknät och konsumentplaster från haven. 

Klimatmål 14:s första delmål 14.1 är att minska föroreningarna i haven. Genom att skapa en hållbar produkt som riktar sig mot en medveten målgrupp så kan vi uppmärksamma och prata om de stora problemen vi står inför idag.” Säger Fredrik Ekström, Creative Director Tretorn.

Innersulan som är gjort i 100% återvunnet gummi gör att skon formar sig efter foten och ger en mjuk och bra passform. Yttersulan är gjord i 50% naturgummi som utöver sina miljövänliga fördelar också ger en extra mjuk och komfortabel känsla vid användning.

Utöver de nya hållbarhetsegenskaperna har skorna även fått en ny modern uppdatering i design och komfort. Man har bland annat höjt lutningen i sulan samt adderat en speciellt framtagen häl-kil som ger extra lutning för ökad komfort. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *