Tretorn återvinner PET-flaskor från havet i sin nya jacka Sphere

Tretorn SPHERE jacka

Tretorn presenterar vår- och sommarjackan Sphere Lightweight Jacket, en funktionsjacka framtagen för storstadslivet. Den är tillverkad i Tretorns egenframtagna material OCEAN-SHELL®, framtaget av återvunna PET-flaskor från havet. Sphere Lightweight Jacket är ännu ett steg i utvecklingen av Tretorns Eco Essentials-initiativ.

Våra världshav är idag fulla med plast, och om vi inte gör något åt det uppskattas det finnas mer plast än fisk i haven år 2050. Varje år hamnar cirka 8 miljoner ton plast i världshaven, och idag uppskattas 150 miljoner ton plast cirkulera runt. Plasten som finns i våra hav är en konsekvens av människan, i form av skräp som lämnas på exempelvis stränder runt om i världen, istället för att återvinnas. Återvinningsgraden på plast i världen är låg, och i Sverige återvinns 45% av alla plastförpackningar.

Tretorn lanserar nu Sphere Lightweight Jacket, en vävd vår- och sommarjacka med ett brett användningsområde, tillverkad i Tretorns egenutvecklade funktionsmaterial OCEAN-SHELL®, ett material Tretorn är ensamma på marknaden med. OCEAN-SHELL® är skapat av PET-polyestertrådar, vilket gör materialet och jackan återvinningsbart. I Sphere Lightweight Jacket är det en tvålagerskonstruktion, med ett membran tillverkat av återvunna PET-flaskor från havet utanför Taiwan. Lanseringen av Sphere Lightweight Jacket är en uppföljning av succén ARCH JKT, vilken lanserades inför hösten 2018, och är ännu ett steg i utvecklingen av Tretorns Eco Essentials-initiativ.

Sphere Lightweight Jacket är en regnjacka med den funktionella jackans alla fördelar, framtagen för storstadslivet. Den är tunn, lätt, vatten- och vindtät, samtidigt som den andas. Sphere Lightweight Jacket är den perfekta jackan för den skandinaviska våren och sommaren.

tretorn SPHERE_Seagrass

Sphere Lightweight Jacket finns nu tillgänglig på https://se.tretorn.com/ och hos utvalda återförsäljare som VOLT, Grandpa och Naturkompaniet under våren. I herr kommer jackan i färgerna Seagrass och Dark Navy, medan dam kommer i färgerna Chalk och Dark Navy. Både herr- och dammodellen kommer att kosta 2 500 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *