Tretorn och Makia lanserar samarbetet ”Peace Islands”

Lagom till höstens ruskväder lanserar svenska regn- och sneakersvarumärket Tretorn tillsammans med Finska Makia en seglarkollektion med inspiration från Åland. Samarbetets fokus är vänskap, fred och hållbarhet. En del av försäljning går till arbetet med att rädda Östersjön. Kollektionen innehåller bland annat regnplagg, stövlar, stickade tröjor och accessoarer. 

En del av försäljning går till arbetet med att rädda Östersjön. Kollektionen innehåller bland annat regnplagg, stövlar, stickade tröjor och accessoarer. Peace Island kollektionen finns redan nu i utvalda butiker och på Tretorns hemsida.

tretorn regnjacka makia

Kollektionen är skapad runt temat fredligt marint liv och den tidlösa seglingskulturen. Inspirerad av Tretorns klassiska seglarkollektion Wings med stövlar och jacka som lanserades på 60-talet. Tillsammans med Makias stilrena och tidlösa produkter som gör sig perfekta i ett liv till havs. 

tretorn regnkläder makia
tretorn makia kollektion

”Med samarbetet Tretorn X Makia vill vi engagera den moderna konsumenten genom att leverera en kvalitativ och hållbar produkt. En produkt som sammanför miljömedvetenhet med äventyrligheten hos en outdoor-entusiast, men också är anpassad för urbant liv.” Säger Fredrik Ekström Creative Director Tretorn

Idén om kollektionen Peace Islands växte fram när Tretorn och Makia möttes och konstaterade de flertal synergier som fanns mellan dem som varumärken och platsen Åland. En ö belägen i Östersjön mellan Sverige och Finland. En demilitariserad och autonom plats som tillhör Finland men är svensktalande. Åland har en lång maritim historia och är idag en mötesplats för segelbåtar och kryssningsfartyg. 

tretorn makia samarbete

”Vi ville fokusera detta samarbetet på kamratskap, solidaritet, tidlösa värden och respekt mot naturen. Inspirationen fick vi från Tretorns Wingskollektion och skärgården runt Åland som ligger i Östersjön mellan Sverige och Finland.” Säger Totti Nyberg CCO, Makia.

Peace Islands-kollektionen har förutom fred också ett fokus på hållbarhet. Östersjön är utsatt för stora föroreningar och i otroligt dåligt tillstånd. I kampen om att förbättra tillståndet donerar Tretorn och Makia en del av försäljningen till stiftelsen John Nurminens som verkar för ett rent Östersjön. Regnjackorna i kollektionen är även gjorda i återvunnen polyester som en del av Tretorns Eco Essentials initiativ. 

tretorn x makia gummistövlar
tretorn x maka
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *