Tretorn tar nästa steg som skandinaviskt vädervarumärke

Tretorn har under sina 128 år presenterat innovativa produkter inom väderskydd. Nu lanserar företaget vattentäta väskor som ett naturligt steg i målet att bli ett ledande skandinaviskt vädervarumärke.

Tretorn har gjort skyddsstövlar, regnkläder och skor sedan 1891 och är ett av Sveriges äldsta varumärken inom funktionellt mode, outdoor och sport. Nu har företaget satsat och tagit steget att överföra den 128-åriga erfarenheten av väderskydd till väskor. Med målet att kunna erbjuda produkter som skyddar både dig och dina ägodelar från det skandinaviska vädret.

”Väskor känns som ett självklart tillskott i Tretorns satsning på livsstilsprodukter anpassade för skandinaviskt väder. Vi är glada att kunna erbjuda den moderna konsumenten en kvalitativ och hållbar produkt. En produkt som är perfekt för en urban livsstil men också anpassad för äventyrligheten hos en outdoor-entusiast.” Säger Fredrik Ekström Creative Director Tretorn.

Tretorns första väskkollektion består av fyra nya väskor, tre ryggsäckar och en weekendebag. Alla väskor är vattentäta, tillverkade i ett PU-material, har bundna sömmar och ett återvunnet polyesterfoder från REPREVE®.

Wings Day Pack och Wings Flex pack är två slimmade urbana ryggsäckar skapade med många smarta funktioner och fickor anpassade för den moderna nomaden, med allt från ett fodrat datorfack till snabba åtkomstfickor för nycklar och plånbok. Väskorna rymmer mellan 13-16 liter.

Malmö Rolltop och Malmö Duffel är en ryggsäck och weekendebag rymmer upp till 28 liter och är lite större i modellen. Båda väskorna har en avskalad och rå design med många dolda funktioner anpassade för helgresenären eller långpendlaren.

”Tretorns väskor är anpassade för ett modernt liv på resande fot. Oavsett om det är pendling till och från jobb, en helg på landet eller weekendresor, så finns det flera funktioner som passar bra för kundens moderna och icke stillasittande liv”, säger Simon Fjellner Lead Designer Tretorn Bags.

Väskorna hittar man på https://se.tretorn.com

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *