TRIWA x HUMANIUM METAL lanseras

Humanium Metal by IM (Individuell Människohjälp) är en metall som tillverkas av nedsmälta illegala vapen. Syftet är att undanröja ett av de största hindren för människors säkerhet och global utveckling. Varje vapen som smälts och omvandlats till Humanium Metal är ett vapen mindre på gatorna.

TRIWA x Humanium Metal är ett samarbete, som nu resulterat i en klocka tillverkad av denna unika metall. Överskottet från försäljningen av de klockor som är tillverkade av Humanium Metal går till IMs arbete med att på olika sätt förebygga väpnat våld och för att bygga upp de samhällen och hjälpa de offer som drabbats av detta.

Klockan har formats till en enhet med borstad och polerad yta. Det finns två olika storlekar på klockan, 39 och 34 mm med två olika stilar på urtavlan. En av klockorna har en mörkgrå, vertikalt borstad urtavla och den andra en vit, vertikalt borstad urtavla i stål. Den röda sekundvisaren och datummärkningen bildar en snygg kontrast till boetten.

Klockan drivs av ett japanskt Citizen Miyota urverk och har en vattenresistens ner till 10 ATM. Varje exemplar har tillverkningsnumret ingraverat på baksidan av klockan i den ordning den tillverkats. TRIWA x Humanium Metal har ett armband antingen tillverkad av ekologiskt läder från Tärnsjö i 3 olika kulörer eller i militärgrönt Canvas som tillverkats från återvunna PET-flaskor.

På Kickstarter kan man ännu i 3 dagar förbeställa klockan. I butik kommer klockan att släppas i september.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *