TUDOR presenterar nya Pelagos 39

tudor ny klocka 2022

Med sin nya Pelagos 39-modell erbjuder TUDOR en mångsidig klocka i korsningen mellan teknisk dykning och urban sofistikering.

Pelagos 39-modellen är utrustad med titan av klass 2, självlysande keramiska kompositmonoblockstimmar, ett snabbjusteringssystem för spännet och en dykarförlängning. Den kombinerar TUDORs professionella dykklocksarv med mångsidigheten hos ett 39-millimeters hölje och den slående utstrålningen av solstrålande satinering på bezel och urtavla.

ny tudor pelagos dykarklocka 2022

Resultatet är en sportklocka som har både avancerad klockteknik och en chic estetik, som passar lika bra i staden som vid kusten.

Läs mer: Ny modell av ikoniska Tudor Ranger

Nyckelpunkter

tudor pelagos dykarklockor ny modell 2022
  • Satinborstat urtavla i titan klass 2, 39 mm i diameter, med enkelriktad roterande bezel och solstråle-satinfinish keramisk insats med schweiziskt Super-LumiNova® självlysande material av klass X1.
  • Solstråle satinfinish svart urtavla med självlysande keramiska komposit monoblockapplicerade timme markörer.
  • ”Snowflake”-visare, ett av kännetecknen för TUDOR:s dykarklockor som introducerades 1969, med självlysande material av schweizisk Super-LumiNova® av kvalitet X1.
  • Tillverkningskaliber MT5400, certifierad av COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute), med silikonhårfjäder och 70 timmars gångreserv.
  • Titanarmband av klass 2 med TUDOR ”T-fit”-lås med snabbjustering och dykarförlängning. Svart gummiband med spänne i titan av klass 2 ingår i paketet.
  • Fem års överförbar garanti utan krav på registrering eller regelbundna underhållskontroller.

Pelagos 39-modellen ansluter sig till TUDOR-familjen av tekniska dykarklockor med en mångsidig, kompletterande design. Medan modellerna Pelagos, Pelagos LHD och Pelagos FXD vidmakthåller ett rent tekniskt vattenarv, med funktioner som är specifika för mycket specialiserade och relativt nischade yrkesdyk, är Pelagos 39 en kompakt och mångsidig, traditionell mekanisk dykkerklocka, med en touch av elegans som skapas av glansen från den solstrålande satinfinishen på urtavlan och insatsen på ringen.

Matt-glänsande kontrast

tudor pelagos dykarklocka 2022

Den estetiska balansen i Pelagos 39-modellen uppnås genom ett helt satinborstat hölje i linje med denna TUDOR-produktfamilj. Detta kontrasterar på ett konstfullt sätt mot strålglansen hos dess bezelinsats, som är tillverkad av svart keramik med en förbättrad solstråle-satinfinish, med en graderad skala i vitt självlysande material. Rättens diameter är något större än mitten av höljet för maximalt grepp.

De applicerade timmarkeringarna på urtavlan är tillverkade av monoblocks självlysande keramisk komposit, en funktion som förbättrar den tekniska estetiken, samtidigt som timmarkeringarnas självlysande yta ökas avsevärt.

Urtavlan består av två huvudelement, en platt skiva med solstråle-satinfinish vars subtila glans står i kontrast till den matta finishen på den 45° koniska pärlblästrade flänsen. Sist, men inte minst, står namnet Pelagos i glänsande körsbärsrött vid klockan 6 och bryter mot modellens tvåfärgade färgpalett.

Tillverkning kaliber MT5400

Pelagos 39-modellen är utrustad med Manufacture Calibre MT5400. Dess konstruktion har utformats för att garantera robusthet, livslängd, tillförlitlighet och precision tack vare dess variabla tröghetsbalans, som hålls på plats av en robust traverserande bro med två fixeringspunkter.

Tack vare denna balans och den icke-magnetiska balansfjädern i kisel har Manufacture Calibre MT5400 certifierats som kronometer av det schweiziska officiella institutet för kronometerprovning (COSC), med en prestanda som går utöver de standarder som fastställts av detta oberoende institut.

COSC tillåter en genomsnittlig variation i den dagliga driften av en klocka på mellan -4 och +6 sekunder i förhållande till den absoluta tiden i ett enskilt urverk, medan TUDOR insisterar på en variation på mellan -2 och +4 sekunder i driften när klockan är helt monterad.

En annan anmärkningsvärd egenskap är att gångreserven i Manufacture Calibre MT5400 är ”helgbeständig”, cirka 70 timmar, vilket gör att bäraren kan ta av klockan på fredagskvällen och sätta på den igen på måndagsmorgonen utan att behöva dra upp den.

Titanarmband och gummiband

Pelagos 39-modellen levereras med ett helt satinborstat titanarmband som är utrustat med TUDORs ”T-fit”-spänne för snabb längdjustering. Detta system är lätt att använda, kräver inga verktyg och erbjuder fem lägen, och gör det möjligt för bäraren att utföra en fin, omedelbar justering av armbandets totala längd längs ett justeringsfönster på 8 millimeter.

Detta lås har också en funktion för att förlänga armbandet med 25 millimeter så att klockan kan bäras över en våtdräkt.

Pelagos 39 levereras med ett andra armband av svart gummi, med ett stiftspänne i titan, som fästs vid boetten med ändlänkar i titan. Dessutom ingår ett förlängningsstycke i gummi som gör det möjligt att förlänga armbandet ytterligare, med upp till 110 millimeter.

Pelagos-familjen

TUDOR Pelagos-serien erbjuder en mängd olika mycket tekniska, mekaniska dykarklockor som ligger i framkant inom denna sektor. Denna produktfamilj, som nu består av fyra modeller, är den värdiga arvtagaren till TUDORs verktygsklockor, som sedan 1950-talet använts av pionjärer inom undervattensforskning runt om i världen.

tudor pelagos dykarklockor 2022

Modellerna Pelagos och Pelagos LHD, för höger- respektive vänsterhänta dykare, erbjuder en ergonomisk lösning som inte bara är anpassad till de flesta undervattensmiljöer utan är särskilt utformad för så kallade ”mättnadsdyk” tack vare heliumflyktventilen. Modellen Pelagos FXD, som utvecklats i samarbete med den franska marinens stridssimmare, är ett instrument som gör det möjligt att enkelt utföra nedräkningar under s.k. syrgasdyk, där användarna inte går ner till djup som kräver dekompressionsstopp.

Slutligen utgör modellen Pelagos 39 en bro mellan land och hav och uppfyller alla ISO-standarder för dykarklockor, med mångsidighet och förbättrad estetik.

Tudor dykarklockor

historia tudor dykarklockor

Historien om TUDORs dykarklockor går tillbaka till 1954 med lanseringen av referens 7922. Den var vattentät till 100 meter (330 fot) och var den förstfödda i en lång rad dykarklockor. Den var prisvärd, robust, pålitlig och exakt och representerade perfekt varumärkets filosofi om verktygsklockor. Under de sju decennierna efter lanseringen har TUDORs dykarklockor ständigt förbättrats och fått beröm från yrkesverksamma inom området, inklusive några av världens största militära flottor.

Tudor-garantin

Sedan Hans Wilsdorf skapade TUDOR 1926, och i linje med hans vision av en idealisk klocktillverkningsprodukt, har företaget aldrig slutat att producera de mest robusta, hållbara, pålitliga och exakta klockor som finns idag. Stärkt av denna erfarenhet och övertygad om den överlägsna kvaliteten på sina klockor erbjuder TUDOR en femårig garanti för alla sina produkter. Denna garanti kräver inte att klockan registreras eller lämnas in för periodiska kontroller och är överlåtbar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *