Tusenö presenterar nya automatiska klockan Blackwater

ny automatisk klocka från svenska tusenö

Tre år efter lanseringen av den populära First-serien, då Sveriges mest framgångsrika klockprojekt någonsin genom Kickstarter, presenterar nu Tusenö sin andra modell – Blackwater.

Mer än två års arbete har resulterat i den första automatiska klockan från Tusenö. Tillsammans med en av Schweiz mest välrenommerade klockproducenter har det arbetats hårt för att säkerställa yttersta kvalitet och en klocka som skall klara av även de mest krävande sjöräddningsuppdrag.

Blackwater följer samma designfilosofi som i den första kollektionen från Tusenö – tidlöshet. Den här gången kombinerat med användarvänlighet för att skapa den ultimata klockan för utmanande nautiska expeditioner.

En limiterad utgåva på endast 300 numrerade exemplar kommer att tillverkas till förmån för Svenska Sjöräddningssällskapet där en del av vinsten kommer bidra till SSRS fortsatt livsviktiga arbete på svenska hav och sjöar.

För donationen från Tusenö kan vi driva en medelstor räddningsstation i ett helt år, en station som gör ett 50-tal utryckningar årligen, säger Niklas Jendeby, kommunikations- och insamlingsansvarig vid Sjöräddningssällskapet.

Priset på Blackwater ligger på 9.000 kronor och klockan kan förhandsbokas exklusivt på www.tuseno.com

Tekniska specifikationer:

Urverk: Sellita SW200-1 | 28.800 BPH | Hacking-funktion | 38 timmars gångreserv
Storlek: 40,5mm i diameter – 50mm mellan hornen
Lume: BGW9 Schweizisk Super-LumiNova
Glas: Schweizisk konvext safirglas med AR-coating
Vattentäthet: 300 meter/30 ATM

Tusenö är en hyllning till platsen som grundarna Johan Holsner och Alexander Bendz kommer från, den svenska västkusten, som ofta refereras till “kusten med de tusen öarna”. Passion, harmoni och tidlöshet är alla ledord som genomsyrar den noggranna designprocessen. Med stora ambitioner i detaljer och noggrannhet i materialval siktar man mot att skapa klockor med samma känsla som hittas i klockor med en betydligt högre prislapp.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *