Två nyrenoverade signatursviter vid Grand Hôtel

Foto: Andy Liffner

Igår invigdes Stockholms kanske mest exklusiva boenden, två av Grand Hôtels signatursviter. De två sviterna har under våren genomgått en totalrenovering och fått namnen Flaggsviten och Taksviten. Den världsberömde och svenskfödde inredningsarkitekten Martin Brudnizki står bakom designen och gör härmed sin debut på hemmaplan.

Sviterna ligger högst upp i hotellets huvudbyggnad, med utsikt över Strömkajen och Stockholms slott. Efter en hel vår av renovering är de nu klara att visas upp. Bakom den nya inredningen står en av världens mest prisade inredningsarkitekter, den svenskfödde doldisen Martin Brudnizki. Grand Hôtel är därmed de i Sverige som är först med att samarbeta med den London- och New York baserade arkitekten.

Sviterna är inspirerade av den miljö Brudnizki växte upp i. Inredningen är mjuk med subtila färger, mönster och moderna möbler. Stilen känns både bekväm och privat med en modern touch. Färgerna domineras av två paletter; blå och rosa samt grön och gul. Starka färger har använts genomgående i till exempel sammetstapetserade stolar och geometriskt mönstrade mattor.

I sviterna, som tillsammans sträcker sig över 185 kvm, finns både öppenspis och tillgång till en privat takterrass. Sviterna som kan nyttjas var för sig eller sammankopplade ligger på ett eget våningsplan och kan därmed erbjuda total avskildhet.

Entré till Flaggsviten. Foto: Andy Liffner
En modern, öppen spis i Flaggsviten. Foto: Andy Liffner
Matplats vid flaggsviten. Foto: Andy Liffner
Badrummet i Flaggsviten. Foto: Andy Liffner
Takterass med majestätisk utsikt vid Flaggsviten. Foto: Andy Liffner
Sovrum i den andra signatursviten, Taksviten. Foto: Andy Liffner
Salongen vid Taksviten. Foto: Andy Liffner
Hisshallen till de två signatursviterna. Foto: Andy Liffner

Brudnizki är den svenska doldisen som föddes i Stockholm, men som under hela sitt yrkessamma liv varit verksam i utlandet. År 2000 startade han Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) i London och 2012 öppnades en filial i New York. MBDS är en internationellt hyllad inrednings- och arkitektbyrå med erfarenhet av att skapa interiörer för anrika hotell, restauranger, barer och privata medlemsklubbar. Nu kan han alltså även lägga till Grand Hôtel till listan över kunder.

Martin Brudnizki.

I videon ovan förevisar Martin Brudnizki sitt jobb med de två sviterna.

Bästa sommardofterna för män sommaren 2018
De bästa sommardofterna för män
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *