Ull till sommaren

Att bära plagg i ull till sommaren är kanske inte det första man kommer att tänka på. Accessoarer som slipsar, flugor och bröstnäsdukar kan i detta sammanhang utgöra ett undantag eftersom dessa inte kommer att göra att du går under i värmeslag.

De slipsar, flugor och bröstnäsdukar som säljs via Tieroom och speciellt dess ullkollektion av märket Notch är i mitt tycke eftersträvansvärda oavsett årstid. Jag är av typen som gärna använder vit skjorta under sommaren för att framhäva resultatet av allt slit på stränderna. Till en vit skjorta passar den matta ullslipsen- eller flugan alldeles utmärkt och för mig i alla fall känns det väldigt lyxigt med ull kring kragen.

Bilden är från Tieroom.se

Framförallt tycker jag att fördelen med dessa ullslipsar och flugor är att det är väldigt snyggt att använda dem även utan kavaj, vilket kan vara en fördel under de varmaste sommardagarna. När det gäller svenska återförsäljare av dessa typer av slipsar har det varit sparsamt, vilket även återspeglat sig på hyllorna i de svenska klädkedjorna. Utländska och framförallt engelsmännen har alltid haft ett brett utbud av slipsar i detta material.

Bilden är från http://www.barbourbymail.co.uk. Barbour Mens Shetland Wool Tie – Barbour By Mail Online Store.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *