Unik kungsvåning i Laurinska palatset

Vi börjar veckan med lite inspiration för den som önskar något unikt på bostadsmarknaden. Det är frågan om en kungsvåning högst upp i Laurinska palatset på Södermalm i Stockholm som nu kommit ut till försäljning. Bostaden om totalt 260 kvm har en storslagen utsikt över hela Stockholm och Riddarfjärdens glittrande vatten.

Bostaden har ett fritt och högt läge helt utan insyn och många vackra fönster som ger ett fantastiskt ljus. Den har generösa och luftiga sällskapsytor med vidsträckt utsikt utöver såväl Mälaren och Stadshuset som över Riddarholmen, Gamla Stan och Stockholms innerstad. Det handlar om ett av Stockholms mest eftertraktade boenden i en välbehållen fastighet från 1891 som nu kommit ut på marknaden.

Bostaden har två fina kungsaltaner och öppen spis. Våningen är ritad av arkitekt Lars Wester och är genomgående renoverad med exklusiva materialval och mycket hög standard där moderna inslag har blandats med vackra bevarade originaldetaljer.

Utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset från en av kungsaltanerna.

Enastående panoramautsikt över Riddarfjärden, Gamla Stan och Stadshuset.

Vacker trappa i hallen förbinder de två etagen i bostaden. Hallen öppnar upp mot de generösa och ljusa sällskapsrummen samt köket.

Stort sällskapsrum med platsbyggda bokhyllor i teak, öppen spis och dubbeldörrar ut till en härlig kungsaltan.

Köket är påkostat och platsbyggt kök från Dansk Boform i vitt med detaljer i teak. Samtliga vitvaror är från Gaggenau, såsom kyl med ismaskin, mindre frys och mindre kyl-sval, varmluftsugn, extra bred infälld induktionshäll, micro med grillfunktion samt diskmaskin.

På övre planet finns två generösa sovrum med inbyggda bokhyllor, garderober och utgång till kungsaltan med slående vy över Stockholm.

Intilliggande exklusivt badrum i vitt och kolmårdsmarmor med dusch. Ytterligare ett sobert badrum i hallen med dusch.

Med en sådan utsikt borde det inte vara några problem att motivera sig för att göra lite skrivbordsjobb hemma.

En läshörna som inbjuder till trevliga stunder i litteraturens underbara värld.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *