UNIQLO Fall/Winter 2019: Inspiration från den moderna brittiska outdoor-stilen

uniqlo jw anderson

UNIQLO, den japanska globala klädförsäljaren, har nu lanserat sin nya höst/vinter kollektion för 2019 som är ett samarbete med det Londonbaserade varumärket JW ANDERSON. Temat för denna säsongs kollektion är Great British Outdoors.

Inspirationen är hämtad från staden St. Ives i Cornwall, England, som är känd för sin sömlösa blandning av konst och natur. I den nya LifeWear-kollektionen slås traditionella brittiska inslag samman med modern design som kännetecknar JW ANDERSON:s varumärke.

De klassiska brittiska mönstren som ligger designern Jonathan Anderson varmt om hjärtat från barndomen, såsom skotskrutigt, och varm nordisk design, används som huvudmönster för en rad artiklar, från ytterkläder och kjolar till innekläder och accessoarer. Mönster med en klassisk känsla har blivit prydda med kantlinjer och fransar för att skapa den lekfulla design som ärkarakteristiskt för varumärket JW ANDERSON.

Den fjärde säsongen av detta designersamarbete innehåller återigen plaggen som går att vända ut och in som har blivit ett kännetecken för samarbetet. Nytt denna säsong är dunjackor och rockar med stänk av livliga gula och gröna färger över en jordfärgad bas. Dunjackor för både män och kvinnor har neutrala, klassiska toner på utsidan, med kontrasterande färg på insidan, vilket ger en rik variation till generellt tunga höst- och vinterkläder. Detta är en av Jonathan Andersons favoritartiklar.

HEATTECH Warm Easy Pants är fodrade med HEATTECH fleece, med överdrivet praktiska funktioner inklusive ett vävbälte som enkelt kan justeras med en hand, och sidfickor utsmyckade med färgglada resårband. 

Kollektionen kommer finnas tillgänglig från den 17 september på UNIQLO Kungsträdgården och på uniqlo.se

Om JW ANDERSON

Den nordirländska designern Jonathan Anderson etablerade JW ANDERSON 2008. Till en början var det en detaljerad samling av tillbehör, men genom att snabbt dra till sig uppmärksamhet fick det nya varumärket medverka under London Fashion Week 2008. Anderson fick både kritik och kommersiell framgång för denna debutkollektion, och JW ANDERSON betraktas nu som ett av Londons mest innovativa och framåttänkande varumärken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *