Uppgradera ditt sovrum med dessa tips!

Ditt sovrum är en av de mest privata rummen i ditt hem, och det ska kännas som en riktig oas. Det är därför viktigt att du uppgraderar det så att det passar just dig. Här är några tips på hur du kan göra detta:

Gör sovrummet mer bekvämt med rätt möbler

Det är viktigt att ha bekväma möbler i sovrummet, eftersom det är här man tillbringar mest tid av alla rum i hemmet. Man sover nästan en tredjedel av sin livstid, och det är därför viktigt att ha en säng som är bekväm och stödjande. Det finns olika typer av sängar på marknaden, så man bör ta sig tid att prova olika modeller för att hitta den som passar ens behov bäst. Välj bland olika modeller på sängar från Kila Möbler som har erfarenhet och kunskap om sängar. 

En annan viktig del av sovrummet är garderoben. Det kan vara en bra idé att både uppdatera själva garderoben och strukturen i garderoben. Oftast hamnar man i en vana att vika in sina kläder på ett specifikt sätt. Men det kan finnas mer effektiva sätt. Tänk därför igenom om du behöver en ny garderob eller ifall det räcker med en omorganisation.

3 budget tips för att uppgradera ditt sovrum

1. Köp väckarklocka med ett ljussken som väcker dig. Tanken är att det ska efterlikna att vakna till solljus, vilket kan hjälpa dig vakna till snabbare. 

2. Uppgradera dina textiler. Byt ut gamla lakan, handdukar och gardiner mot nya i fräscha färger och mönster. Det kommer att göra stor skillnad för hela rummet.

3. Lägg till lite dekorationer. En ny lampett, vacker tavla eller en vas med blommor kan göra underverk för ditt sovrum – och det behöver inte kosta skjortan!

Gardiner och persienner – så väljer du rätt stil för ditt sovrum

Gardiner och persienner är två olika typer av textilier som båda har sina för- och nackdelar. Gardiner är oftast mer dekorativa, medan persienner är mer funktionella. Persienner släpper igenom mindre ljus, vilket kan vara skönt om du vill sova längre på morgonen eller inte bli väckt av gryningsljuset. Gardiner däremot, släpper igenom mer ljus och ger ditt rum en mysigare känsla. Beroende på vilken stil du vill ha i ditt sovrum, kan det vara bra att välja en kombination av gardiner och persienner. Kanske har du gardiner som du använder för att skapa en mysig stämning på kvällarna, och persienner som du använder för att blockera ute ljuset på morgnarna?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *