Upplev miljöerna från Game of Thrones i verkligheten

I slutet av förra veckan hade den efterlängtade sista säsongen av Game of Thrones premiär. Den hyllade serien fortsätter att fängsla miljontals tittare. Men inte bara via TV-skärmen. Det är många som vill uppleva de exotiska platserna i verkligheten och följa karaktärerna i fotspåren. Resesajten Secret Escapes har här samlat några av platserna som förekommer i succéserien.

De hisnande scenerna och miljöerna i Game of Thrones är hämtade från många av jordens alla hörn. Från Marockos dammiga landskap, där många av byarna är uppbyggda i serien, över små och pittoreska gator i den kroatiska byn Split, där Daenarys Targaryen uppfostrar sina drakar, till den Eyrie-liknande naturen i Spanien.

Men många av inspelningsplatserna och miljöerna har också varit hämtade från naturlandskapen på bland annat Island och i Spanien, med historiska slott och storslagen natur, och den senaste säsongen är inget undantag från det.

Detta lockar många fans att styra sina semesterresor till de vackra och exotiska miljöerna där Game of Thrones har spelats in. På resesajten Secret Escapes får medlemmar både specialrabatter på hotellen och inspiration att resa till de några av inspelningsplatserna i serien:

Marrakech, Marocko

Upplev den vibrerande huvudstaden Marrakech. Gator, dofter och smaker är ett härligt kaos bland otaliga stånd med lokal mat och hantverk. Från staden kan man besöka fästningen Ait-Ben-Haddou, där scenen ”Den gula byn”, Yunkai spelats in.

Här kan man göra ett besök eller stanna några nätter på det lyxiga och charmiga hotellet Riad Emberiza Sahari mitt i centrala Marrakech. Där väntar en trädkantad pool, intim trädgård och takterass. Om man väljer att övernatta ingår frukost, marockanskt te och bakverk vid ankomst.

Sevilla, Spanien

I Sevilla ligger slottet Alcazar som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av Europas äldsta slott. Dessutom utgör slottet en del av sceneriet i den vackra byn Dorne i Game of Thrones, där House Martell bor. Bara två timmars bilväg från Sevilla ligger även Cordoba där byn Volantis spelas in.

Besökare kan checka in på till exempel Hotell Ribera de Triana i hjärtat av Sevilla. Här har man en vykortslik panoramautsikt över den andalusiska staden och en härlig takterrass och pool. Det finns apelsinträd i trädgården, spännande arkitektur, dramatiska flamencoshower och bra tapasrestauranger i nästan varje gatuhörn.

Split, Kroatien

Historic Split architecture waterfront view, Dalmatia, Croatia

I Split gömmer sig Diocletianus palats som i serien är bakgrunden för Meereens slavby Trogir. Staden är en charmig labyrint av små gator, historisk arkitektur och stämningsfulla caféer som är perfekt att förloras i. Här kan man också besöka Kastel Gomilica, känt mer som Braavos i Game of Thrones.

I Split kan man bo på det femstjärniga hotellet Park Split med både fin utsikt och lyxigt spa där gästerna kan skämma bort sig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *