Urban Samurai – nytt från RITUALS

Ingen krigarkultur förkroppsligar blodtörst och skönhetsdyrkan tydligare än den japanska. Så börjar Malin Birch-Jensen kapitlet Samurajerna-världens mest eleganta krigare i sin utmärkta bok Manlig fåfängaDeras eleganta dräkter och accessoarer både till vardag och som krigsutrustning finns porträtterat i mängder av böcker och filmer. Vad som inte framkommer lika tydligt är hur stor vikt samurajerna även lade vid hud- och hårvård.

Samurajerna hade omsorgsfulla raknings- och rengöringsritualer och fick omsorgsfull, professionell hårvård där frisörerna tillhandahöll de senaste kosmetiska hårpreparaten och ständigt introducerade nya spännande håruppsättningar. Ansiktet pudrades och männen använde rouge och bar alltid en spegel med sig.

Nu har Rituals tagit fram en kollektion som heter Urban Samurai som är inspirerad av de japanska samurajkrigarna. I kollektionen har man anpassat den uråldriga japanska groomingtraditionen till dagens moderna män. Serien består av 22 hud- och kroppsprodukter som innehåller välgörande botaniska extrakt som tigergräs, ginseng och ekologisk bambu. Ytterligare finns japansk mynta tillagd som är avsedd att verka uppfriskande.

PicsArt_1410333016198

Ta dig an dagens utmaningar med Samurai Cool scrub och Samurai Cleanse face wash genom att exfoliera och rena huden. För en extra len rakning och fräscht utseende använd Samurai Magic Shave gel och därefter Shave Repair lotion.

PicsArt_1410333565007

Ice Shower gel och Cool Deo Spray har svalkande effekt och ger ett 24-timmars skydd.

PicsArt_1410333815212

Avsluta med att fukta huden med en fuktcreme berikad med japansk Daikon för kraftfull återfuktning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *