Utmaningar för den som vill tävla mot en vän

utmaningar för den som vill tävla mot en vän

Ibland när ord inte räcker till kan endast en utmaning eller riktig kraftmätning avgöra viktiga saker. Det kan vara att du är oense med din vän om vad ni ska köpa för hämtmat. Eller kanske din partner är övertygad om det är din tur att plocka ur och fylla diskmaskinen. Kanske vill du lämpa över lite jobb på en arbetskollega för att sticka tidigare från jobbet.

En duell med pistol eller värja på klassiskt vis är ju svår att genomföra inom lagens ramar. Kom istället på något mer säkert sätt att utmana din motståndare, se till att tjuvträna innan bara så du har större chans att vinna. 

Amiga, C64, Comodoro, Equipo, Retro, Tecnología

Utmaningar inom sportens värld

Paddle är en sport som är kusin till tennis och bra för nybörjare. Det finns hyrbanor på många platser i landet. En annan enkel och hälsosam tävling är en löprunda, se vem som kommer snabbast fram.

Om du vill sänka din motståndares prestation kan alkohol vara en bra negativ doping. Bjud din vän på en eller flera öl när ni spelar bowling eller varför inte biljard. Undvik att kasta pil eller yxa om du väljer denna strategi.  

Är ni båda intresserade av sport? Kanske är det en speciell match eller efterlängtad tävling snart? Slå vad om något, satsa båda en slant genom en bettingsida för att göra det hela mer spännande. Här kan ni se vilka sidor som är bäst: https://superlenny.com/sv/

TV-spel för stora som små

Istället för att slåss i verkligheten kan ni gå loss i den virtuella världen. Skjut ner din motståndare eller spöa denne i något klassiskt fightingspel. Varför inte spela VM-final mot varandra eller kanske ett klassiskt derby i fotbollsspelet Fifa? Se bara till att gå en kurs hos något barn innan du tävlar mot din vän. 

Rally och racingspel är en kul genre inom TV-spel som passar utmärkt för att tävla mot varandra. Kör mot varandra samtidigt i realistiska eller helt galna spel om det går, annars låt hundradelarna avgöra på de digitala grusvägarna, när ni turas om att köra. 

Sten, sax och påse löser allt

Om saken måste avgöras direkt utan krusiduller så finns ju den gamla klassiska handleken sten, sax och påse. Ursprungligen från kina där det kallas shǒushìlìng och enligt wikipedia ska det ha spelats för över 2200 år sedan. Ni räknar till tre och gör då båda antingen en knuten hand som är stenen, en sax med fingrarna eller en rak handflata som är påsen. Saxen klipper sönder påsen men går sönder av stenen. Påsen omfamnar och fångar stenen.

Värdiga vinnare och förlorare

Tänk på att vara sportslig! Glöm inte bort att tacka din motståndare för matchen när du åtnjuter segerns sötma, och du slipper att hämta kaffe i fikarummet. Har du förlorat visa då din bästa sida och tänk på att du ändå kom tvåa. För sanningen är ju att det ska vara kul att tävla och utmana varandra, annars är det ingen idé.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *