Utrustning för ett rikt friluftsliv i skog och mark


utrustning till friluftsliv

Fjolåret och början av detta år har, trots alla utmaningar, fört med sig något gott. Fler svenskar än någonsin förr har upptäckt våra vackra landskap som är fyllda till bredden med skog, öppna landskap, fjäll och svepande kustlandskap. En sann gentleman vet hur man för sig i alla miljöer, oavsett om det är dags att avnjuta en drink i en kosmopolitisk cocktailbar eller grilla en korv i skogen en härlig sommarkväll. Med rätt utrustning är det lätt att njuta av naturen.

Friluftskök för en middag i det fria

Årets julklapp 2020 var stormköket och det berodde framförallt på att många spenderade tid i naturen under året. Att investera i ett bra friluftskök är en bra idé om du vill övernatta ute i det fria. Ett tips är att köpa ett som har hamnat bäst i test. Titta gärna på jämförelsesidor som Inspekto.se för att välja ett friluftskök som passar dig. En del kök är lätta att använda, medan andra fungerar utmärkt i blåsiga eller kallare miljöer som till exempel de svenska fjällen. Det finns ingenting som slår en god kopp kaffe utanför tältet en ljum sommarmorgon, eller en härlig cowboysoppa framför lägerelden.

Ett bra liggunderlag och en sovsäck är ett måste

En sovsäck håller dig varm hela natten och är självklart ett måste, men det är ganska många som glömmer bort hur viktigt liggunderlaget faktiskt är. Sovsäcken tar inte bort känslan av vassa stenar eller osköna gropar under ryggen, samtidigt som den aldrig får bort all kyla från marken. Investera därför i ett bra liggunderlag som är lätt att bära med dig och som ger rätt komfortnivå. En del gillar liggunderlag som går att blåsa upp, medan andra föredrar enklare modeller som man bara rullar ut.

Glöm aldrig ficklampan

Tänk att du är ute och upptäcker naturen med ett sällskap och mörkret börjar lägga sig runt er campingplats. Att famla runt i mörkret, snubbla över tältpinnar och behöva samsas om den enda ljuskällan som någon har tagit med sig är inte roligt. Glöm inte att ta med dig en bra ficklampa! En pannlampa rekommenderas starkt, för då kan du ha händerna fria när det är dags att laga mat eller gå på toaletten.

Mygg- och fästingmedel är dina bästa vänner

Mygg och fästingar är våra värsta fiender i den svenska naturen och därför ska du aldrig ge dig ut oförberedd när du ska möta dessa partydödare. Om du ska vara i ett område som är rikt på mygg och fästingar, ta på dig långärmat och täck benen. Sätt sockorna ovanpå byxorna – det är inte en vacker syn, men det är nödvändigt. Spraya gärna mygg- och fästingmedel på områden som är särskilt utsatta, som till exempel på muddar eller om du har bar hud.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *