Behöver du nya tänder? Då kan tandimplantat vara något för dig

tandimplantat stockholm

Alla kan drabbas av problem förorsakade av förlorade eller skadade tänder. Dina tänder kan skadas i olyckor eller så kan du ha drabbats av infektioner eller tandlossning. I dessa fall är tandimplantat en av de mest moderna och praktiska lösningarna på dina problem.

Det är inte enkelt att förutsäga olyckor eller sjukdomar. Alla kan drabbas oavsett hur försiktig man försöker vara. Speciellt inom idrotten är det rätt vanligt med olyckor där tänder skadas.

Här tar vi en lite närmare titt på vilken hjälp som finns att fås och vad tandimplantat egentligen är.

Vad är fördelarna med tandimplantat?

Det finns en del fördelar som kommer med att låta sätta in moderna tandimplantat. Det kommer inte att fastna några matrester bakom tandimplantat och det gör att du också slipper de infektioner som är så vanliga hos de med löständer. Det handlar alltså inte om traditionella löständer som riskerar att ramla ur.

Om du söker kliniker som erbjuder tandimplantat i Stockholm, så finns flera alternativ som erbjuder pålitliga tjänster till låga priser. Det är speciellt viktigt att du kollar upp så att den senaste tekniken finns tillgänglig hos den klinik du besöker. Detta eftersom tandhälsan bör undersökas noga både manuellt och med röntgen innan ingreppet.

Tandimplantat – Hur går det till?

I vanliga fall bygger det på att man opererar in skruvar av titan i käkbenet som grund för de nya tänderna. Här fästs tänderna med titanskruvar som fäster de konstgjorda tänderna på ett stabilt sätt.

När tandimplantat läggs in rör det sig om två steg. Den kirurgiska delen är när titanskruvarna genom operation fästs i käkbenet. Efter det tillverkas nya tänder som fästs i titanskruvarna. I väntan på att titanskruvarna skall läka fast finns möjlighet för patienten att få provisoriska tänder.

I följande steg handlar det om att tandimplantaten utformas så att de får både en färg och form som passar övriga tänder i din mun. Idag används oftast en skanner för att läsa av formen på tänderna, snarare än tandavtryck som användes tidigare.

Tandimplantat är numera moderna och ett betydligt bättre alternativ än de gammaldags löständer som du kanske sett hos dina mor- eller farföräldrar.

Sammanfattning

Även gällande tandvård och tandimplantat har mycket hänt under de senaste åren. Numera finns många tekniska hjälpmedel som gör ingreppen både billigare och mer tillförlitliga.

Tekniken har också försnabbat behandlingarna och gjort dem billigare. För den som behöver nya tandimplantat finns också kliniker som erbjuder räntefri avbetalning om det skulle vara tufft med betalningen. Kom ihåg att tandimplantat är inkluderade i det allmänna tandvårdsstödet.

Tandimplantat kan hjälpa dig att få tillbaka en fullständig tandrad och/eller åtgärda både skönhetsfel och småskador på tänderna. Men det viktigaste av allt – det hjälper dig att få tillbaka funktionen på dina tänder ifall du har problem i dagsläget.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *