Vad är viktigt vid val av tidrapporteringssystem?

tidrapporteringssystem online

Som företagare behöver du ett system för tidrapportering som är smidigt och enkelt att använda. Det behöver vara modernt och webbaserat för att fungera både via dator och mobila enheter. Här tar vi fram tips för vad du bör tänka på när du väljer system för tidrapportering.

Det kan vara svårt att välja system för tidrapportering, speciellt om du är ny inom området. Det som gör det ännu svårare är att det kan vara knepigt att veta allt som behövs innan du faktiskt prövat systemet. Bristerna märker du oftast först vid användningen. Därför är det bra att göra upp en lista över vad som är det viktigaste innan du skaffar system för tidrapportering.

Vad behövs i ett tidrapporteringssystem?

I många företag behöver du rapportera tid för olika ändamål. Speciellt med anställda behövs ett mångsidigt tidrapporteringssystem som är enkelt att använda. Ett bra tidrapporteringssystem behöver innehålla bland annat följande:

  • Tidredovisning
  • Körjournal
  • Utlägg och traktamenten
  • Rapporter och analysverktyg

I ett modernt tidrapporteringssystem bör det även finnas möjlighet att sköta tidrapporteringen oavsett var man än befinner sig. Därför är det bra att kolla upp så att en webbapp finns tillgänglig, så att tidrapportering kan göras även på mobila enheter.

Att välja rätt tidrapporteringssystem

När du väljer tidrapporteringssystem är naturligtvis ditt företags behov i fokus. De flesta tidrapporteringssystem ger dig möjligheten att välja mellan fakturerbar tid och intern tid. Om ni är många som skall dela på systemet är det viktigt att det finns bra funktioner för att anpassa det på individnivå. Det behöver finnas ett bra system för att göra det tydligt hur mycket av användarnas tid som ger intäkter. På så sätt kan ni följa upp projekt och ta till åtgärder som ökar lönsamheten.

I fokus är ändå alltid användarvänligheten. Oavsett hur bra ett system är i teorin är det till ingen nytta om det är för avancerat att använda. Ett tidrapporteringssystem som är enkelt att använda gör att det minimerar felaktig rapportering och gör också så att användaren inte behöver lägga så mycket arbetstid på rapporteringen.

Avslutningsvis – gör det enkelt för dig!

I dagens läge finns oerhört många tekniska hjälpmedel tillgängliga för att underlätta vardagen för företagare. Problemet är ofta att många av de system som används är för avancerade och svåra att förstå sig på.

Som tur finns det numera bra tidrapporteringssystem som är enkla att använda. Det är tydligt att användarvänlighet har börjat prioriteras i allt högre grad bland de som utvecklar denna typ av system. En utveckling som vi som företagare välkomnar med öppna armar!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *