Vad du bör tänka på när du väljer båtförsäkring

båtförsäkring

Nu är värmen äntligen här och det innebär att det är dags för många att bege sig ut på sommarens första båttur. Sverige är faktiskt ett av de länder med flest fritidsbåtar i världen. Trots att båtägande är så utbrett är det många som saknar fullgott skydd om något oförutsett händer. Här går vi närmare igenom de båtförsäkringar som finns på marknaden.

Oavsett storlek på båten bör du alltid överväga en båtförsäkring. Det ger dig som båtägare ett bättre skydd om något oförutsett händer. Det finns dock olika typer av båtförsäkringar och därför är det viktigt att du vet vad som finns så att du kan skräddarsy försäkringen enligt dina behov.

Vad ingår i en båtförsäkring?

I en båtförsäkring finns vanligen ett grundskydd som innehåller ersättning för sjöskador, brandförsäkring, ansvarsförsäkring och rättskyddsförsäkring. Även ersättningar för torrläggnings- och transportskador samt stöld och skadegörelse ingår vanligen i grundskyddet.

Utöver detta kan du också lägga till olika tilläggsförsäkringar till grundskyddet. Hit kan bland din och dina passagerares personliga egendom höra. Fiskeutrustning är ett exempel på tilläggsutrustning som ofta försäkras med tilläggsförsäkring.

Kostnaden för båtförsäkringar

Det finns flera faktorer som påverkar premien för en båtförsäkring. Värdet på båten är naturligtvis en av de viktigaste faktorerna, men även din bostadsort och vilka vatten du rör dig på är faktorer som inverkar på kostnaden för båtförsäkringen.

Det är också viktigt att du kollar upp din hemförsäkring för att säkerställa om du verkligen behöver en separat båtförsäkring.

Avslutningsvis – Vilken båtförsäkring behövs

Det är svårt att säga generellt vilken båtförsäkring som behövs och vilken som är bäst utifrån just dina behov. Det beror till stor del på din båttyp och dina vanor. Du bör själv kartlägga de risker som är förknippade med din båt och leta rätt på den försäkring som bäst täcker upp för dessa.

Om du funderar på att ta en båtförsäkring rekommenderar vi att ni går in hos Passagens.se som har en rad olika guider som hjälper konsumenter vid val av produkter och tjänster. Hit hör också båtförsäkringar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *