Vad du bör tänka på vid hårtransplantation

hårtransplantation

Håravfall är ett vanligt problem bland män och kan ha en negativ inverkan på självförtroendet. I vissa fall kan det vara genetiskt och då växer håret tyvärr inte tillbaka. I dessa fall är en hårtransplantation den enda permanenta lösningen för att få håret tillbaka. 

Här berättar vi mer och hårtransplantation och vad det egentligen är. Var hittar du bästa kliniken för hårtransplantation i Sverige och vad behöver du tänka på vid hårtransplantation?

Hur går hårtransplantation till?

I dagsläget är det bästa sättet att utföra hårtransplantationer i form av FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). Det innebär att hårsäcksgrupper tas från ett givarområde som t.ex. bakhuvudet till det område där man behöver mer hår. Om du inte har ett tillräckligt bra givarområde i bakhuvudet kan hårsäckar utvinnas från andra delar av kroppen.

FUE-metoden ger mer precision och mindre vävnadsskador än vid en annan vanlig metod, FUT-metoden, där man skär bort en hudflik på huvudet.

FUE-metoden är såtillvida bra att den endast lämnar de små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut. Det gör att du slipper att få ärr på skalpen.

Bästa kliniken för hårtransplantation i Sverige?

När du söker efter kliniker som utför hårtransplantationer är det viktigt att du gör vissa efterforskningar. Erfarenhet är en viktig aspekt. Du behöver också säkerställa att den klinik du anlitar använder sig av den senaste och mest avancerade tekniken inom hårtransplantation.

Akacia Medical är en av Sveriges mest erfarna hårklinik, med ett operationsteam som utfört mer än 10 000 hårtransplantationer sedan starten 2011. De använder sig av den senaste tekniken, vilken är hårtransplantation med safirblad. Genom att använda sig av mindre nålar än vad som är branschstandard ger det ett bättre resultat med tätare placering av hårsäckarna. 

safir fue metod

Safirblad ger mindre vävnadsskada och gör att det läker bättre, plus att håret kan placeras mer tätt jämfört med om det trycks ner med stålblad. Detta gör det enklare att skapa bra miljö för dom transplanterade hårsäckarna.

Hos Akacia Medical får du också en kostnadsfri konsultation innan eventuellt ingrepp, samt skriftlig garanti på hårtransplantationer.

Hur mycket kostar hårtransplantation?

Priset är ofta en avgörande faktor när det handlar om hårtransplantation. Vad kostar då en hårtransplantation? Det är till stor del beroende på behovet av hårsäckar som behöver transporteras. I vanliga fall börjar kostnaden för en operation vid runt 25 000 kronor och rör sig sedan uppåt beroende på hur omfattande ingreppet är. 

Hur bra fungerar hårtransplantation?

För alla som funderar över en hårtransplantation är såklart resultatet det viktigaste. Fungerar verkligen hårtransplantationer och när börjar håret egentligen växa? Det behövs tid för att utvärdera resultatet eftersom det kan ta upp till 12 månader att se slutresultatet av en hårtransplantation. Du kan dock se en skillnad redan efter 3-4 månader. 

I dagsläget är hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att du skall kunna få ytterligare hårväxt. Det som krävs för att du skall få bra resultat är att du har ett bra givarområde.

Under en konsultation går du igenom de individuella förutsättningar och vilka resultat du kan förvänta dig. Här får du också veta hur operationen går till och hur eftervården går till.

Sammanfattning – Varför göra hårtransplantation?

Kal hjässa eller uppåtkrypande hårfäste är ett vanligt problem hos många män. Det finns många som mår dåligt över håravfall och som önskar fylligare hår.

Det finns dock hjälp att fås. Med dagens moderna metoder har du bättre förutsättningar än någonsin tidigare till bra resultat. Det som är viktigt att tänka på är att en hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp. Därför krävs noggrann planering om du funderar på hårtransplantation.

Bok tid hos en klinik som utför hårtransplantationer och gå igenom förutsättningarna för just dig. Då har du också mer underlag för att göra en bedömning utifrån din budget, dina förväntningar och önskat resultat.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *