Vad skall man tänka på när man väljer ring?

snygga förlovningsringar vigselringar

Om precis en vecka är det Alla hjärtans dag – en av de mest uppmärksammade temadagarna i Sverige och en dag som sedan 1960-talet firats i kärlekens tecken. Detta är framförallt en viktig dag i kalendern för alla par och en dag då många gärna gör något romantiskt med sin partner.

Ett traditionellt sätt visa sin uppskattning till sin partner är att ge bort ett smycke, choklad eller blommor i samband med middagen. Att Alla hjärtans dag även är en populär dag för förlovning är heller inte speciellt förvånande. För den som planerar en sådan milstolpe i förhållandet blir valet av en förlovningsring en viktig del av förberedelserna.

Att ge bort en ring behöver naturligtvis inte handla om förlovning eller vigsel. Numera är det också rätt vanligt att köpa en löftesring till sin partner på alla hjärtans dag, med vilken man lovar sig själv till sin partner utan att förlova sig. En symbolisk gest genom vilken man ger ett löfte om att något större är på väg.

Om man ändå tänkt på att förlova eller gifta sig den närmaste tiden – vad finns det då att tänka på när man väljer ringar?

Det finns naturligtvis en mängd saker som man bör beakta vid valet av ringar. Speciellt gällande en så viktig sak som förlovnings- eller vigselringar. Det är ju ändå ringar som man skall bära dygnet runt under årets alla dagar och samtidigt är det ju en symbol för kärleken mellan ett par.

Hur går man tillväga?

En av de viktigaste frågorna som många män ställer sig är hur man egentligen skall gå tillväga när man förlovar sig. Förutom allt gällande det praktiska tillvägagångssättet, som tid och plats, finns det även många frågor angående ringarna. Hur kan man veta storleken på ringen och framförallt, hur vet man att partnern verkligen gillar ringen?

I filmer ser man ofta de som köper dyra ringar för att överraska sin kommande fru. I verkligheten vill man kanske hellre gemensamt komma överens om saker som stil, material och framförallt budget på ringarna innan man slår till.

Då kan det vara en bra idé att börja från en mer förmånlig, symbolisk ring om man vill överraska sin dam med förlovning. Sedan kan man ju gemensamt välja ut ringar vid ett senare tillfälle.

Varianter av förlovnings- och vigselringar

Det finns en mängd olika beslut i samband med att man väljer förlovnings- eller vigselringar. Förutom att man alltså behöver besluta sig för hur mycket man är redo att spendera på dessa, så finns det även en del praktiska beslut som behöver tas.

På jempguld.se finns en mängd snygga förlovningsringar både från den egna ringkollektionen Blomstra, samt från det klassiska svenska märket Schalins. I sortimentet finns förlovningsringar i flera tänkbara modeller, varianter och prisklasser – främst i titan, guld och silver. Namnet JEMP kommer från den inledande bokstaven i namnet på alla i familjeföretaget Jemp Guld; Jonathan, Emelina, Maria och Patrik.

Traditionell förlovningsring från Schalins med rundade kanter i tunt utförande som är perfekt för den aktiva livsstilen.

Materialet på ringarna är en av de viktigaste sakerna att ta i beaktande vid valet. Det handlar inte endast om utseende och vad som passar in på övriga smycken och den stil man har. Olika material har även olika egenskaper där titan är ett exempel på material som blivit alltmer populärt tack vare lättheten och den hårda ytan.

När man väljer förlovnings- eller vigselringar är det viktigt att även beakta den livsstil man har. Den behöver vara bekväm och vara gjord för din livsstil och inte tvärtom.

Speciellt som vigselring är det populärt med diamant som en exklusiv och vacker utsmyckning. En sak som det då kan löna sig fundera redan vid inköpet av förlovningsring är huruvida denna passar till vigselringen. Detta eftersom ringarna oftast måste ha liknande mått för att passa ihop.

Vigselringen Caluna från JEMP Gulds egna ringkollektion Blomstra är i 18k guld med vackra ädelstenar i en mittfåra.

Det handlar alltså om att tänka till en aning när man kommit så långt i förhållandet att man är redo att visa sin kärlek genom en förlovnings- eller vigselring. För många män är inte planering gällande shopping deras starka sida. Vid inköp av ringar finns det dock all orsak lägga ner den tid som krävs för att ta alla faktorer i beaktande.

Det handlar inte endast om vad din partner önskar, utan det är också ett viktigt val för en själv. Det är nämligen en accessoar som det är meningen att bära med sig alla livets dagar framöver.

Men som med allt annat här i livet brukar det ändå bli bra till slut om man lägger tillräckligt med uppmärksamhet vid detaljerna och inte stressar fram ett beslut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *