Våga ställa frågan på en unik plats

Alla hjärtans dag närmar sig och det är dags att visa nära och kära hur mycket de betyder för oss. Detta är också tidpunkten då många funderar på att ställa frågan ”vill du gifta dig med mig?” till sin älskade. Om så är fallet kan en resa till en magisk plats bidra till att skapa bästa möjliga förutsättningarna för att skapa den rätta stämningen.

En internationell undersökning, visar vilken glädje resande för med sig. Faktum är att 45 procent av de tillfrågade anser att semesterplanering och resande gör dem gladare än en förlovning.*

Ringen är köpt och du har tränat på frieriet framför spegeln. Nu återstår bara att hitta det rätta stället. För att nästan garantera ett ”ja” har resesajten Booking.com gjort en djupdykning bland sitt utbud av över en miljon boenden i hela världen.  Här är en lista över i vissa fall klassiska, men framförallt romantiska platser som kan vara lämpliga för att skapa ett oförglömligt frieri.

1. Julias balkong, Italien

Romeo och Julia är ett av litteraturhistoriens mest berömda par. Deras kärleksaffär slutade kanske inte som de hade hoppats, men det betyder ju inte att din inte gör det – ta dig till Julias balkong och fråga ”varför är du, Romeo?” innan du ställer den ännu viktigare frågan. Lady Capulet Apartments ligger bara 5 minuters promenad från Julias hus och erbjuder lyxboende i hjärtat av den romantiska staden.

2. Ballonger över Bagan, Burma

Att flyga i en varmluftsballong är en sån där en-gång-i-livet-upplevelse som står på allas lista, men det är något helt annat att göra det över Bagans vackra pagoder och landskap. Det är lika romantiskt i gryning som i skymning, med ett glas champagne redo för ögonblicket när du ställer frågan. Efter äventyret kan ni dra er tillbaka till Bagan Lodge och skämma bort varandra med spa och pool innan ni firar förlovningen med en traditionell måltid på Tiffin Box.

3. Loi Krathong-festivalen, Chiang Mai 

Thailands ljusfestival är en vacker tradition att ta del av och en underbar plats att fria på. Du och din älskade kan sända iväg ert eget ljus över vattnet på en krathong och se det flyta bort mot horisonten som en förlovningsritual. Under festivalen i Chiang Mai kan ni även se hundratals magiska lyktor lyfta mot himlen. Bo på Green Tiger Vegetarian House, en lugn och avslappnad tillflyktsort mitt i Chiang Mai.

4. Salar De Uyuni, Bolivia

En romantisk utsikt är något av det viktigaste som finns när du vill överraska din kärlek, och Salar de Uyuni i Bolivien är en av de mest otroliga synerna i världen. Det är världens största saltfält med 10 miljarder ton salt mot en episk kuliss som till och med kan bjuda på en rosa flamingo eller två – en perfekt plats för den stora frågan. Hotel Palacio de Sal är minst lika imponerande, då det är byggt av saltblock och inrett med möbler av salt.

5. Kirkenes snöhotell, Norge

Ge er kärlek en minnesvärd resa till det vackra landet Norge, som är fullt av underbara platser att fria på – kanske efter en äventyrlig tur på hundsläde, under det glittrande norrskenet eller inuti ert alldeles egna snöhotell. Kirkenes Snowhotel erbjuder en romantisk utsikt över bergen, arktiska snösviter, unika snöskulpturer och värmande sängkläder för dig och din älskling att kura ihop er i.

*Undersökningen beställdes av Booking.com och genomfördes oberoende bland ett nationellt representativt urval av 1 000 personer från var och en av de 17 marknaderna. Alla de tillfrågade hade genomfört minst 1 in- eller utrikesresa under det föregående året. Totalt tillfrågades 17 157 personer (minst 18 år gamla) från Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Holland, Italien, Spanien, Kroatien, Ryssland, USA, Kanada, Brasilien, Kina, Japan, Indien, Thailand, Australien och Nya Zeeland. Data samlades in mellan 9 september och 4 oktober 2016.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *