Välj rätt nanny för din familj – de viktigaste sakerna att tänka på

hur hittar rätt nanny

Överväger du att ta hjälp av en barnvakt? Många föräldrar idag väljer att få extra avlastning i vardagen. Barnpassning är något som har underlättat för många familjer runt om i Sverige. Det minskar stressen och ger ökad livsglädje till både föräldrarna och barnen. Innan du tar steget för att kontakta en barnvakt är det några saker som är viktiga att tänka på!

Välj en utbildad och erfaren barnvakt

Att lämna ifrån sitt barn kan kännas läskigt för många föräldrar. Vi lämnar i stort sett över våra barn till en främmande människa. Att du känner dig trygg och säker är därför oerhört viktigt när du väljer en barnvakt!

Första tipset blir därför att välja en barnflicka som är utbildad och certifierad. En nanny som exempelvis har en gedigen utbildning inom pedagogik, HLR och i att arbeta förebyggande mot olyckor är viktigt för att hela familjen ska känna sig trygga. 

Att er barnvakt har en rik erfarenhet inom barnpassning är också av betydelse. En nanny som har erfarenhet med att passa barn i olika åldrar innebär att personen har hjälpsamma kunskaper om alla möjliga situationer som kan uppstå. 

En barnvakt från ett professionellt företag inger trygghet

Det finns många olika aktörer i samhället som erbjuder barnpassning – lagliga som olagliga. För att ni som familj ska känna er trygga är ett professionellt företag det bästa alternativet. 

En nanny som anställs via ett professionellt företag genomgår olika utbildningar, djupintervjuer och bakgrundskontroller för hela familjens trygghet. 

Att välja en nanny från ett professionellt företag innebär även att ni som familj kan vara säkra på att barnvakten har en trygg anställning då den jobbar under ett kontrakt och får en vit lön. Det är det tryggaste och moraliskt rätta alternativet då ni inte stödjer olagliga aktörer som kan finnas ute i samhället! 

Få en personligt utvald barnvakt för er familj

Nästa tips är att du som förälder får en professionell barnvakt som är noggrant utvald efter din familjs specifika situation och behov. Alla barn är olika och därför är det viktigt med en någon som har rik erfarenhet för att kunna hantera just er situation. 

Utöver att kunna passa ert barn är det även viktigt att personkemin mellan er stämmer och känns bra. Ett professionellt barnpassningsföretag såsom Barnvakt.se väljer noggrant ut och personligt anpassar sin barnflicka efter er familj.

Ha en första prova-på-träff med er barnvakt

Sista tipset handlar om att välja en organisation som Barnvakt.se som erbjuder en första prova-på-träff utan bindning. En första prova-på-träff möjliggör att ni, barnet och barnvakten får möjlighet att träffas innan ni drar igång.

Fördelen med detta är att ni under mötet kan se hur personkemin fungerar och att ni lär känna er tänkta nanny innan ni väljer att binda upp er till något! 

Om du vill veta mer om barnpassning, besök Barnvakt.se eller kontakta de för mer information!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *