Välja rätt kontorsstol

bra kontorsstolar på nätet

Något som är bra att satsa på, om du sitter många timmar per dag och jobbar, det är en bekväm kontorsstol. För att du ska hitta rätt kontorsstol för dig, så bör du fundera på en del saker. 

Det som utgör en bra stol, det är att den kan följa din kroppsrörelser samt att den minskar risk för belastningsskador. Den bör även hjälpa dig att sitta korrekt. Du kan hitta ett brett utbud av kontorsstolar på denna sida. Där finns även annat bra för kontoret. 

Det första du ska fundera över är hur många timmar per dag du sitter ner. Ju mer du ska använda din stol, desto bättre bör den ju vara. 

En annan sak att fundera på, det är vad för mekanism den ska ha. Både sits och rygg bör följa dina rörelser. 

Bra med ergonomiska funktioner

För att stolen du väljer ska kunna ge dig rätt stöd, så är det bra om den är ergonomiskt utformad. Den bör kunna justeras, så att den passar din längd, din vikt och din kroppsform. Det är en fördel att välja en stol som har flera olika inställningsmöjligheter. Bland annat är det ju bra om den har justerbar sitthöjd. Det så att du kan sitta på rätt sätt vid skrivbordet, med hela fotsulan i golvet och ryggen mot ryggstödet.

Ett ställbart sittdjup är även det att rekommendera. Det gör nämligen att du får bra blodcirkulation ner till underben och fötter. Satsa även på en stol som har ställbar rygghöjd, så att den kan följa den naturliga böjningen på ländrygg och svank. Sedan är det också bra om den har en vinklingsbar sits. Det ger dig en god hållning.

Satsa även på ett bra skrivbord

Utöver en bra kontorsstol så är även valet av skrivbord viktigt. Du bör välja ett som är höj-och sänkbart så att du kan ställa in det att passa dig! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *