Välklippt hår och trimmat skägg hör till en gentleman

stiltips frisyr och skägg

En stilig frisyr kan göra under för hela utseendet, för det är ofta det första man lägger märke till när man träffar någon. Men ett välklippt hår betyder ingenting om man inte har rakat sig eller stylat skägget på rätt sätt, för då ser man genast ovårdad ut. Med rätt klipp och puts kan du höja din stil flera nivåer.

Rakning som passar dig

Majoriteten av män lär sig rakning under puberteten, men tyvärr stannar alldeles för många kvar med den rakningsmetod de lärde sig då. Huden förändras med åren och det är inte säkert att det som passade då passar lika bra man blir äldre. Våga därför testa dig fram för att se vilken typ av rakning som ger dig bäst resultat. Rakningen ska ge ett lent och jämnt resultat, utan att irritera huden och ge fula blemmor efteråt. En del raklödder kan också irritera huden och det kan hända att du behöver byta ut det till något mer skonsamt som är anpassat efter din hudtyp.

Våtrakning eller torrakning

Torrakning innebär att man använder en elektrisk rakapparat. Fördelen med torrakning är att det går snabbt, blir jämnt och att det inte är lika irriterande för huden eftersom det inte tar bort ett lager hud. Det är därför bättre för dig med känslig hud. Torrakning minskar även risken för inåtväxta hårstrån, men det kan öka risken för rodnad. Använder du den här metoden så bör du investera i en av marknadens bästa rakapparater så att resultatet blir perfekt.

Våtrakning innebär att du använder en rakhyvel eller rakkniv tillsammans med kräm, tvål eller lödder. Fördelar med våtrakning innebär att du får en närmare rakning och att det är exfolierande eftersom det tar bort döda hudceller. Det är mer tidskrävande, men en del gentlemen föredrar det mer traditionella sättet att raka sig på.

En bra frisör är guld värd

Det finns inte någon universalsanning om vilken hårstil som är stiligast, utan allt handlar om vad du trivs och passar bäst i. Vilken frisyr du väljer kan också påverka hur ofta du måste gå till frisören, för en del frisyrer kräver mer underhåll än andra. Vårt tips är att du väljer en klassisk frisyr som håller sig fin även när den växer ut en aning.

En bra frisör är guld värd, men var inte rädd för att lära dig att klippa hemma. Att använda en hårtrimmer med olika funktioner kan vara ett perfekt komplement till frisörbesök. Då kan du städa upp sidor och nacke själv när frisören är fullbokad eller du inte kan gå dit av någon anledning. En del trimmers är så pass avancerade att de faktiskt kan ge ett lika bra resultat som när du går till en frisör. Lär du dig hur de fungerar kan du därför vara perfekt nyklippt varje dag om du så önskar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *