Välmående gräsmatta utan ansträngning

bästa robotgräsklippare

Drömmer du om en golfgreen-liknande gräsmatta som är välmående, snygg och tät? Eller tillhör du kategorin som endast klipper gräset när det verkligen behövs och maskrosorna kittlar dig i knävecket? När du har en villa följer det för det mesta med en trädgård och gräsmatta. Genom att vårda och lägga ner lite extra kraft på den kan du få avundsjuka sneglande blickar från grannarna samtidigt som du avslappnat sitter i sommargrönskan och läppjar på en whiskey. 

Har du också drömt om att få luta dig tillbaka och se någon annan göra jobbet i din trädgård? Ponera en ljummen sommardag, en kall dryck i handen, nedsjunken i din favoritstol samtidigt som din robotgräsklippare gödslar, vårdar och klipper din gräsmatta. Ordspråket ”gräsmattan klipper inte sig själv” har fått ge vika och faktiskt är det just det som den gör. Eller ja, den blir klippt utan att du behöver anstränga dig avsevärt. Och du behöver inte muta grannens eller dina egna barn för att få den fina kortklippta och gröna gräsmattan som så många önskar att ha.

Robot i trädgården

De flesta med trädgård står någon gång inför valet att välja en gräsklippare. Valet av gräsklippare till din trädgård kan för vissa kännas som en banal sak, för andra livsviktigt. 

När du väl har gjort valet att byta ut din gamla gräsklippare finns det en djungel av olika sorter på marknaden. Valet av modell och varumärken är dock inte alltid självklart. Vill du ha en automatisk självgående gräsklippare? Eller kanske söker du den bästa elgräsklipparen? Oavsett vad du behöver finns det en hel del att tänka på.

En gräsklippare ska inte bara göra jobbet, den ska göra jobbet bra, effektivt och utan krångel för att vara ett bra köp. 

Värt att tänka på

En undersökning gjord av företaget Yougov 2018 visar att var tredje villaägare överväger att skaffa en robotgräsklippare. Inte så konstigt kanske då digitaliseringen gör att vi vänjer oss vid att slippa göra flera olika måsten i hemmet. Några saker kan vara bra att tänka på när det gäller robotgräsklippare, så att inte köpet blir onödigt om din trädgård är belamrad med studsmatta, pool och andra leksaker. Eller värnar du kanske om igelkottarna och vill inte råka skada trädgårdens nyttodjur. 

Under samlingsnamnet elgräsklippare återfinns både batteridrivna gräsklippare och gräsklippare med sladd. De lämpar sig bäst för den mindre trädgården och gräsmattan, även om de nya modellerna både är kraftfulla och slittåliga. Elgräsklipparen släpper inte heller ifrån sig några utsläpp och kan därför anses som det mest miljövänliga valet av drivmedel.

Checklista

  • Vad får gräsklipparen kosta? – Sätt en budget. Dyrast behöver inte alltid betyda bäst. 
  • Välj klippare utifrån ditt behov – Vill få vardagsmotionen med gräsklippning fast på ett miljövänligt sätt? Eller vill du helt leja bort uppdraget till en robot? 
  • Kvalité – Kommer du klippa långa säsonger med slitsamma förhållande eller har du en liten trädgård med mindre tuffa förhållanden?
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *