Vandra i Stora Vänliga Jättens fotspår

Till följd av Brexit och det billiga pundet har många svenskar vänt blickarna mot de brittiska öarna med tanke på detta års sommarsemester. Med tanke på detta finns här några utmärkta tips om man önskar upptäcka något annat än endast shopping på Londons gator.

Den 22 juli släpps Disneys filmatisering av Roald Dahls älskade barnbok Stora Vänliga Jätten på svensk bio. Filmen, som är regisserad av Stephen Spielberg, använder en kombination av film och animation för att skapa den magiska berättelsen och förväntas vara visuellt spektakulär. Inför lanseringen avslöjar Visit Britain nu vilka filminspelningsplatser i Storbritannien som har använts vid inspelningen av filmen.

Upptäck Jättarnas Land i Skottland

Visit Scotland - Fairy Glen

De robusta och eteriska landskapen i Isle of Skye har använts som bakgrund för ”Jättarnas Land” i filmen; när du ser dess dramatiska klippor, kolossala geologiska egenskaper och tinnar av sten är det lätt att förstå varför. Res genom det dramatiska landskapet i Quiraing med sina dolda platåer och höga klippor, eller bege dig till Storr, den branta toppen ovanpå de stora klipporna, med Old Man of Storr lite längre bort.

Missa inte heller Fairy Glen, ett bisarrt men förtjusande miniatyrlandskap av gräskonformade kullar, eller Old Man of Hoy på Orkneyöarna som är känd för sin 137 meter höga höjd.

Vackra Isle of Skye är en populär destination inom filmindustrin då filmer som Macbeth, Snow White and the Huntsman, Prometheus och Stardust alla har blivit filmade där under de senaste åren.

Att ta sig dit: Isle of Skye är en sex timmars bilresa från Edinburgh.

www.visitscotland.com/destinations-maps/isle-skye

Visit Scotland - The old man of storr

Visit Scotland - The Quiraing

Se kungligheter på Buckingham Palace

Buckingham Palace - VE17234

Buckingham Palace, Drottning Elizabeths hem i London, spelar en stor roll i Roald Dahls barnbok, och självklart har slottet använts för filminspelningen. I filmen gör Sophie och den Stora Vänliga Jätten den farliga resan för att varna Hennes Majestät Drottningen om skräckinjagande jättarna från Jättarnas Land, och övertalar henne att något måste göras.

I filmen ses det riktiga slottet där drottningen spelas av Downton Abbeys Penelope Wilton. Besök Buckingham Palace mellan den 23 juli och den 2 oktober för ett eget kungligt äventyr.

Att ta sig dit: Den närmaste tunnelbanestationen till Buckingham Palace är Green Park.

www.royalcollection.org.uk/visit/the-state-rooms-buckingham-palace

Fly till en drömvärld på Blenheim Palace

Blenheim Palace-Park and Gardens-South Lawn

Inte att missa i inspelningen av Stora Vänliga Jätten är hisnande Blenheim Palace från 1700-talet. Med 2.000 tunnland anlagd park, prisbelönta formella trädgårdar och ett palats passande en premiärminister (här föddes och gifte sig Winston Churchill), har Blenheim Palace också sin egen Pleasure Gardens där du kan hoppa ombord på miniatyrtåget, gå vilse i den gigantiska labyrinten eller besöka det tropiska fjärilshuset.

The Italian Garden kommer att ses i filmen tillsammans med den Stora Vänliga Jätten. Blenheim Palace är en filmstjärna själv och har nyligen använts i inspelningen av SPECTRE (senaste James Bond filmen), Mission: Impossible – Rogue Nation och Askungen.

Att ta sig dit: Blenheim Palace ligger cirka 90 minuters bilresa från London.

www.blenheimpalace.com

Blenheim Palace - Park and Formal Gardens

Blenheim Palace-Park and Gardens-Roses (2)

Vandra i gigantiska fotspår på Bamburgh Castles strand

Bamburgh Castle - VE14124

SVJ:s gigantiska fotavtryck skapades i sanden på stranden nedanför det majestätiska Bamburgh Castle, där tunnor med vatten pumpades över dem för att skapa en illusion av att strömmen hade tvättat bort dem.

Besökare kan se det historiska slottet som vakar över kusten ovanför och som kan ses i bakgrunden av denna scen. Stranden har också använts vid inspelningen av ITV:s drama Beowulf.

Att ta sig dit: Bamburgh är en timmes bilresa från Newcastle.

www.bamburghcastle.com

Bamburgh Castle - VE25207

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *