Var du hittar sexnoveller på nätet

sexnoveller online

Intresset för erotisk litteratur fortsätter att öka bland oss svenskar. Det gäller inte endast bland den traditionellt starka läskretsen kvinnor. Även män har i allt högre grad fattat tycke för denna genre inom litteraturen.

En speciellt populär typ av erotisk litteratur är sexnovellerna. En novell är en berättelse i prosaform, som är längre än en dikt men kortare än en roman. Därför har det varit vanligt att populära erotiska noveller bland annat i tidningar.

Var hittar man sexnoveller online?

Numera sker mycket av läsandet digitalt, antingen via e-böcker eller på olika webbsidor. Vi läser allt mindre fysiska böcker och tidningar. Det är en utveckling som endast kommer att tillta i och med att tjänsterna blir allt fler och de enheter vi läser på blir bättre.

Även bland sexnoveller har det blivit allt vanligare att vi hittar dessa online numera. Dessa hittar du på många olika medier och i de flesta fall utgår det från samma koncept som vi blivit vana med. Det är ofta läsare som bidrar med berättelserna, antingen baserat på egna erfarenheter eller fiktion.

En av de sidor där du hittar sexnoveller skrivna av både testare och andra författare är Lovebuddy.se. Detta är en opartisk sida som är uppbyggd på recensioner och test av sexleksaker samt guider och artiklar inom romantik och erotik. Sexnovellerna hos Lovebuddy är helt kostnadsfria och finns för alla olika smaker inom många olika kategorier.

Sidan med sexnoveller uppdateras med jämna mellanrum och läsare kan själv kontakta webbsidan för att få sina noveller publicerade.

Kort historia om erotisk litteratur

Det har funnits erotiska inslag inom många olika litteraturgenrer genom tiderna. Dessa har ofta stått i strid med den rådande sexualmoralen i kristna samhällen som Sverige. Bland annat kom flera av Henry Millers böcker att drabbas av censur i Sverige under 1950- och 1960-talet.

När vi går längre tillbaka i tiden hittar vi också erotiska inslag i bland annat Ars amatoria (Konsten att älska), skriven av Ovidius år 3.f.Kr. Denna erotiska skriftsamling är bland de äldsta europeiska sexualmanualer som vi känner till idag. Boken är uppdelad i tre delar och skriven i diktform med 2330 verser på latin.

sexnoveller på nätet
Titelsida Ars amatoria från 1644.

Ett ännu mer välkänt verk är Kama Sutra eller Vatsyayana Kama Sutra som tros ha varit skriven mellan det första århundradet f.Kr. och 500-talet. Detta är en manual för sexuellt umgänge mellan man och kvinna, som finns i mängder av utgåvor i de flesta länder och språk. Boken innehåller illustrationer bland annat på olika samlagsställningar och massagetekniker.

Även om de kapitel som innehåller olika sexteknik och ställningar blivit de mest berömda, finns det även många andra tips i boken. Det finns också beskrivningar på hur du bäst närmar dig den du vill förföra och uppvakta. Även hövligt beteende såväl före som efter kärleksakten finns beskrivet.

Avslutningsvis – mer accepterat med erotisk litteratur

Den första engelska versionen av boken Vatsyayana Kama Sutra kom ut 1883, men det var förbjudet av publicera boken i England och USA ända fram till 1962. Som tur har vi kommit längre gällande normbildningen inom sexualitet under de senaste årtiondena. I takt med att religionen får ett allt mindre inflytande på samhället finns nu en acceptans för att uttrycka sig mer fritt i skrift.

Det syns inte minst i sexnovellerna som nu alltså finns att ta del av i många olika medier.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *