Ny undersökning visar – Här är våra favoritfyllningar på pizzorna

svenskars favoritfyllning på pizzor

Vilka toppings man föredrar på sin pizza verkar vara en vattendelare, men svenskarna har talat – i en undersökning som Ooni gjort tillsammans med analysinstitutet YouGov får vi reda på vilken pizza man ska bjuda på för att gå hem hos de allra flesta.

Under sommaren 2022 har 1 011 personer i Sverige avslöjat vad de tycker om att ha på sin pizza. Vare sig man äter ute på en restaurang eller gör en hemmagjord pizza har alla sina preferenser – och ananas är inte den minst populära toppingen. 

Undvik att bjuda på pizza med anjovis

svenskars favoritfyllningar på pizzor

Minst omtyckta topping, oavsett om pizzan är hemlagad eller inte, är ansjovis, som nästan hälften av alla respondenter valde, följt av lax och banan & curry. Ananasen, som ofta är en vattendelare, hamnar på femte plats – hawaiipizzan överlever och det är alltså mer sannolikt att vännerna rynkar på näsan om man bjuder på en pizza med anjovis än på en med ananas. 

Top-5-lista minst omtyckta toppings totalt:

  1. Anjovis 47%
  2. Lax 30%
  3. Banan & curry 30%
  4. Tonfisk 28%
  5. Ananas 18%

Säkra kort gällande pizzatoppings

Säkra kort gällande pizzatoppings

Men vad ska man egentligen bjuda på för pizza för att göra succé hos de allra flesta? Det finns två toppings som skapar stor samhörighet, kebab (35%) och svamp (32%) som i den totala omröstningen ligger på första och andra plats. Men vill man imponera på ett specifikt kön kan man istället snegla lite extra på listan nedan som visar att män i större utsträckning föredrar kött och kvinnor hellre vill ha det vegetariska alternativet. 

Top-5-lista män:Top-5-lista kvinnor:
1. Kebab 42%1. Svamp 39%
2. Parmaskinka 27%2. Mozzarella 36%
3. Svamp 26%3. Kebab 27%
4. Mozzarella 23%4. Parmaskinka 26%
5. Kokt skinka 22%5. Kokt skinka 19%

För pizzainspiration och recept klicka här: Ooni recept.

Ooni Koda 16 pizzaugn

ooni koda 16 pizzaugn online

Ooni Koda 16 pizzaugn ger dig möjlighet att starta en spännande pizzaresa, utforska alla sorters toppings och känslan av att vara familjens pizzabagare. Ooni Koda 16 pizzaugn har ett ungefärligt försäljningspris på 6 379 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *