Vårda relationen med vänskap och kärlek

vårda kärleken sexleksaker

I en relation kan det uppstå många situationer då man behöver anstränga sig lite mer. Med god kommunikation i förhållandet kommer man långt. Allas behov och önskemål förändras med tiden, av olika anledningar. Ju bättre ni känner varandra, desto lättare är det att tillgodose varandras behov.

Både kärleken och vänskapen är viktiga att vårda i en relation. En stark vänskap är uppbyggd av tillit, god kommunikation samt man stöttar varandra och förser varandra med både glädje och positiv energi. En stark vänskap i en kärleksrelation underlättar i många situationer och många gånger även till bättre sex.

Några tips för att vårda relationen 

  • Prata med varandra om vardagliga saker, exempelvis om något speciellt har hänt under dagen. Ibland kan det finnas stress eller annat inombords, som kan underlättas av att någon i ens närhet lyssnar på en.
  • Beröm varandra, även för de små vardagliga sakerna i livet. Som städning, tillagning av mat eller något med barnen. Ta inte varandra för givet.
  • Oavsett hur lång tid ni har varit i en relation, så finns det ingen anledning till att sluta ge varandra komplimanger. Uppmuntra din partner för dennes fina sidor och berätta varför du uppskattar dessa sidor.
  • Våga experimentera i sängkammaren. Diskutera olika idéer och testa er fram. Sexleksaker, som finns för både män och kvinnor, kan krydda till det för er båda. Många blir exalterade av att se sin partner njuta och om en leksak kan hjälpa till med det, så varför inte testa.
  • Ta ledigt från vardagens alla måsten för att ägna er åt varandra. Gå på restaurang, gå ut och dansa eller ta en promenad tillsammans eller spendera en natt på hotell och skäm bort er själva.
  • Hindras inte av att ta fram barnet i er själva. Lek ofta med varandra, med beröring och kärlek. Det är både avslappnande och kan ta fram lite av den pirriga känslan som fanns i början av förhållandet.
  • Flirta med varandra, både i andras sällskap och när ni är ensamma. 
  • Konflikter kommer att uppstå, men det mesta brukar gå att lösa. Sök lösningar tillsammans, vilket är lättare om har byggt upp en god kommunikation.
  • Har ni gått igenom en längre tid med stress och trötthet, så sätt er ner tillsammans. Prata om olika saker och personer i er omgivning. Ställ frågor till varandra och lyssna aktivt. Om det känns stelt, så njut av god mat och dryck samtidigt. Eller gör det till ett litet spel där partnern ska svara på frågor som ”Vad heter mina närmaste vänner” och man får poäng för varje rätt svar. Bestäm antal frågor och vinst innan ni börjar.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *