Våren och sommaren 2017 från Eton

Nordbor har ett alldeles särskilt förhållande till sommaren. Dess långa dagar passerar så snabbt att vi blivit mästare på att fånga säsongen innan den mörka vintern tar över.

I Etons kampanj för våren och sommaren 2017 hyllar man vårens ankomst med fåglar och fjärilar från den svenska faunan, låter den blomma ut med färgstarka mönster och en palett hämtad från solnedgångar och ängsmarker.

Temat i garderoberna som presenteras i kampanjerna representerar tre svenska sommarvistelser: en stilren arkitektlya på Gotland, en skrivarstuga på Österlen och en ung man på besök i en Dalastuga.

Storskaliga rutor, prickar och en rad olika ränder gör intåg bland vårens nyheter.

Vi möter även en förstorad mönsterbild på businesskjortor och i accessoarsortimentet bland annat paisleymotiv.

Här en marinblå paisleymönstrad slips i linne och siden. Blandningen av linne & siden adderar en modern känsla till denna klassiska stil.

En dressad version av den klassiska linneskjortan som kombinerar linnets svalkande egenskaper och karaktäristiskt skrynkliga textur med ett välklätt uttryck. Skjortan är sydd med Etons mjuka extreme cut away-krage som passar perfekt under en ofodrad kostym för en sofistikerat avslappnad stil.

Här introduceras en exklusiv skrynkelfri linneskjorta behandlad med Etons unika finishering. Resultatet är slående då linnets karaktäristiska egenskaper kvarstår.

Med svalkande egenskaper och sin karaktäristiskt skrynkliga textur är linneskjortan en självklar del av vår- och sommargarderoben. Denna är skjorta är sydd med vår mjuka button down-krage för att passa under såväl en ofodrad kostym som till ett par badshorts. Linnetyget kommer efter användning att utveckla en personlig patina.

Med pastellfärgade tartanmönster kompletterar man den sofistikerade semesterlocken.

Bland säsongens många prints utmärker sig detta lekfulla fågelmotiv, som hämtat inspiration från klassiska fågelböcker.

Säsongens stilfullaste print finns på denna vitblommiga skjorta. Denna färgstarka och detaljrika design är inspirerad av den svenska naturen. Bär skjortan tillsammans med ett par jeans och kavaj för en modern party-outfit.

Använd tillsammans med t.ex. en ofodrad marinblå grenadinslips. Undvik mönster på mönster, speciellt när det handlar om en såpass detaljrik skjorta som denna.

Businesskjortor är alltid en central del i Etons kollektioner. Till våren har man uppdaterat dessa klassiker med vävda mikromönster som adderar en sofistikerad visuell effekt till stilen.

Elegant blårandig skjorta med en paisleyslips i rent silke ger en lyxig känsla på kontoret.

I kollektionen finns även klassiska sidenslipsar. Här en gulmönstrad sidenslips med ett geometriskt mönster för en tidlös businessstil.

En sval sommar med en elegant avslappnad stil – kollektionen av kortärmade skjortor växer.

Denna kortärmade skjorta är sydd i ett supertunt muslintyg som kännetecknas av sin luftiga väv och lätt skrynkliga textur. Med detaljer som vår mjuka button down-krage och hornfärgade knappar passar denna skjorta perfekt till en rockig vårstil.

Säsongens accessoarer gör övergångsperioden till våren lite lättare. Lyxiga modalhalsdukar, handsydda grenadinslipsar och näsdukar med färgstarka motiv gör att man smidigt kan anpassa stilen efter väder och humör.

Fullända business- och festklädseln med ett par lyxiga manschettknappar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *