Cesare Attolini vår/sommar 2018: Dolce Sicilia

En höjdpunkt varje år vid denna tid är lanseringen av vår- och sommarkollektion från det anrika italienska modehuset Cesare Attolini. Detta sammanfaller oftast också med modemässan Pitti Uomo och bidrar ytterligare till att höja intresset för den italienska skräddarkonsten.

Då det gäller just Cesare Attolini är detta ett lyxmärke inom herrkonfektion som grundades av Vincenzo Attolini på 1930-talet. Attolini har blivit känt som märket som skapade den okonstruerade kavajen som delvis är synonymt med den napolitanska skräddarkonsten. Övriga kännetecken för denna är en slimmad silhuett och ett smalt skuret ärmhål.

Förutom att märket Cesare Attolini i sig representerar en väsentlig del av det typiskt italienska, gör man även ett bra jobb med att framhålla övriga delar av den italienska kulturen i de kollektioner man presenterar inför varje ny säsong. Tidigare har vi fått bekanta oss med Lake Como, Toscana, Langhe och amalfikusten i kampanjerna. Nu bär det av till sydöstra Sicilien där vi bland annat får stifta bekantskap med några av områdets största sevärdheter och kulturbärare.

Bland dessa finns boutiquehotellet Locanda Don Serafino, de äldsta chokladmakarna i Sicilien Antica Dolceria Bonajuto-Modica och Ceramiche Alessi Caltagirone, som tillverkar keramik med en artistisk touch utifrån den keramikkonst som blivit synonym med området Caltagirone. Hos Rosso Cinabro får man stifta bekantskap med den traditionella sicilianska vagnen, som är känd för sina rika ornament.

Nedan är lite inspiration från vårens och sommarens kollektion från Cesare Attolini:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *